Plastične vrećice imaju veliku ulogu u spašavanju nedonoščadi

Plastične vrećice imaju veliku ulogu u spašavanju nedonoščadi

Foto: www.justgiving.com

Liječnici su za prerano rođene bebe u Zambiji također koristili takvu praksu u sprječavanju pothlađenosti

Ovo je priča o jednoj djevojčici i modernim medicinskim tehnologijama. I plastičnim vrećicama. U vrijeme kada traje debata o štetnosti plastičnih vrećica, sljedeći je argument teško opovrgnuti. Već dugo vremena plastika igra ključnu ulogu u spašavanju života u području medicine na mnogo različitih načina, no informacija da plastične vrećice pomažu u spašavanju nedonoščadi je zbilja nevjerojatna.

Naime, Daily Mail je nedavno objavio kako su liječnici u Engleskoj koristili plastičnu vrećicu kako bi zadržali toplinu djevojčice Pixie Griffiths-Grant, a time su ujedno i „oponašali uvjete u majčinoj utrobi“. Beba koja je rođena tri mjeseca prije, ubrzo se oporavila te je puštena kući.

No Pixie nije prvo nedonošče za čiji je oporavak zaslužna domišljatost liječnika i plastične vrećice. Ranije ove godine dvije su bebe, također rođene prerano, ali s dvije godine razmaka, bile zaštićene od pothlađenosti (hipotermije) zahvaljujući upravo plastičnim vrećicama.

Studija objavljena u časopisu Pediatrics u 2013. godini pokazala je kako su liječnici za prerano rođene bebe u Zambiji također koristili takvu praksu u sprječavanju pothlađenosti.

Plastične vrećice su se koristile zajedno s tipičnim tehnikama zagrijavanja poput deka i grijača. Istraživanje je pokazalo kako je vjerojatnije da će bebe koje su bile smještene u plastične vrećice imati temperaturu u granicama normale u odnosu na one koje to nisu bile. (I. C. / Plastic News)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni