Plastične brtve smanjuju lupanje šahtova

Plastične brtve smanjuju lupanje šahtova

U Desprimskoj ulici kod Doma umirovljenika Villa Brezovica, u nazočnosti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika u četvrtak je predstavljeno novo rješenje za brtvljenje poklopaca uličnih šahtova čime se smanjuje buka, odnosno lupanje poklopaca prilikom prelaska vozila preko šahtova.

»S obzirom da građani mjesecima ukazuju na problem poklopaca na šahtovima, posebno noću kada utihne gradska vreva, tražimo optimalno rješenje koje će zadovoljiti sve zadane karakteristike da ti poklopci vibriraju, a pritom ne stvaraju buku, odnosno lupaju«, rekao je gradonačelnik Bandić nakon predstavljanja. »Do nove godine imat ćemo još nekoliko prezentacija, a potom po ocjeni struke napravit ćemo tendere i raspisati natječaj za najbolje rješenje«, dodao je.

»Postupak sanacije poklopaca koji smo vidjeli je jednostavan i brz proces, očisti se ležište i sam poklopac, a zatim nanese pasta – dvokomponentna tvrda plastika koja podnosi i najteža opterećenja«, objasnio je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni