Planira se proširenje parkirališnih zona na cijeli Zagreb

Planira se proširenje parkirališnih zona na cijeli Zagreb

Naplata po novim tarifama počinje od srijede, 2. travnja, najavila je voditeljica Holdingove podružnice Zagrebparking Ana Preost te je dodala da će se već od sutra početi koristiti novi brojevi za plaćanje parkiranje s pomoću mobilnih telefona – ispred dosadašnjih 101, 102 i 103 bit će potrebno upisati dodatak 700

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je, sa suradnicima, predstavio model nižih cijena parkiranja u svim zonama, uključujući javne garaže, kojim se cijena parkiranja spušta za 25 do 50 %, ali se razmatra uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga Zagreba, pa je stoga upitno koliko će dugo Zagrepčani zapravo prolaziti jeftinije.

Gradonačelnik Bandić napomenuo je da gradski Odjel za promet u suradnji sa Zagrebparkingom već radi na prijedlogu proširenja zona parkiranja uvođenjem četvrte i pete zone, kojima će biti pokriven cijeli Zagreb. Na primjer, u petoj zoni plaćat će se, kako je rečeno „simbolična naknada“ od sedam do devet kuna mjesečno, a navedeni prijedlog ide na razmatranje u Gradsku skupštinu već u svibnju.

Prema Bandićevim riječima iscrpne analize provedene u proteklih 60 dana dovele su do zaključka da ima prostora za smanjenje cijena parkiranja u Zagrebu, osobito u javnim garažama, koje su nerijetko poluprazne. Tako će cijene, nakon pojeftinjenja, po satu parkiranja u prvoj zoni iznositi šest kuna umjesto dosadašnjih osam, u drugoj zoni tri kune umjesto četiri te u trećoj kunu i pol. Neće se mijenjati samo cijena povlaštenih stanarskih karata, s obzirom da ona omogućuje parkiranje u svim zonama.

Može i jeftinije?

Najavljeno je da će se učinci ovakve politike cijena pratiti svakog mjeseca, a po potrebi će se i korigirati. Moguća su i daljnja sniženja cijena kako bi se uspostavila ravnoteža između parkiranja u garažama i na javnim površinama.

Naplata po novim tarifama počinje od srijede, 2. travnja, najavila je voditeljica Holdingove podružnice Zagrebparking Ana Preost te je dodala da će se već od sutra početi koristiti novi brojevi za plaćanje parkiranje s pomoću mobilnih telefona – ispred dosadašnjih 101, 102 i 103 bit će potrebno upisati dodatak 700.

S prvim danima travnja ukida se i vremensko ograničenje zadržavanja na parkirališnom mjestu u trećoj zoni, dok je novo vrijeme naplate na parkiralištu Paromlin od 7 do 20 sati, šest dana u tjednu, a na parkiralištu Zagrebačkog velesajma plaća se samo radnim danom.

parking-prosirenja-kvartovi

Nove cijene parkiranja možete provjeriti OVDJE (PDF).

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni