Planira se izgradnja dječjeg igrališta iza škole u Španskom

Planira se izgradnja dječjeg igrališta iza škole u Španskom

(Foto: zagreb.hr)

Igralište iza OŠ Tituša Brezovačkog moći će koristiti i učenici i građani

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas sa suradnicima Gradsku četvrt Stenjevec.

U Mjesnom odboru Špansko – jug u planu malih komunalnih akcija za 2021. je izgradnja dječjeg igrališta iza Osnovne škole Tituša Brezovačkog. Predsjednica Vijeća mjesnog odbora Špansko-jug Davorka Juravić je objasnila da će radovi na izgradnji i uređenju okoliša započeti na proljeće, izvođač je Zrinjevac, a vrijednost investicije je oko 680 000 kuna.

»Ovo će puno značiti za djecu i roditelje ovog naselja jer će dobiti moderno i opremljeno igralište koje će biti na koristi ne samo učenicima, nego i svim građanima koji ga žele koristiti«, rekla je.

Na groblju Stenjevec su nedavno izvršeni radovi na uređenju ispraćajnog platoa ispred mrtvačnice. U sljedećih par tjedana slijede radovi na odvodnji, uređenju okoliša te postavi parkovnih klupa i koševa za smeće. Ukupna investicija iznosi oko 150.000 kuna.

Također je obnovljeno je vanjsko svetište u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Stenjevec.

Dizala kod pothodnika u Stenjevcu

Na pothodniku Stenjevec u Aleji Bologne izvedena je rekonstrukcija i prilagodbe osobama s invaliditetom. Prema riječima pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Damira Đerzića uz tri stubišta pothodnika izgrađene su i tri vertikalno podizne platforme za kolica. Izvedena je kompletna rekonstrukcija pothodnika te sustav za oborinsku odvodnju s novom crpnom stanicom, postavljena je javna rasvjeta i zaštita elektroenergetske instalacije.

»Trenutno se postavljaju taktilne površine za slabovidne osobe i ugrađuje se sustav za videonadzor«, rekao je pomoćnik pročelnika. Na sjevernom i južnom stubištu ugradit će se i kanalice za bicikliste.

U studenome 2020. izvedeni su i radovi na pješačkom pothodniku u Ulici Dubravica na kojemu je izgrađeno vanjsko stubište te podizne platforme za kolica. Izgradnjom vanjskog stubišta omogućen je prijelaz pješaka izravno iz postojećeg prolaza prema ulici Dubravica i Breganskoj ulici Time je dobiven značajno kraći pješački spoj između tih prometnih ulica te bolja pješačka povezanost s Alejom Bologne, željezničkim i autobusnim stajalištima. Radovi su završeni u studenome 2020. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Komentiraj

*