Planinarenje i druženje na Sljemenu

Planinarenje i druženje na Sljemenu

Osim što će svi sudionici po dolasku na odredište uživati u ukusnom i zdravom obroku, također će biti organizirani i zanimljivi rekreativno-edukativni sadržaji za djecu i roditelje, kao što su sportske i društvene igre te kreativne radionice

»Navike promijeni i zdravlje pokreni«, moto je javnozdravstvene kampanje s ciljem promocije tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane te usvajanja zdravijih životnih navika, a koja će se održati u subotu, 11. travnja na Sljemenu. Kampanju organizira Nastavni zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« iz kojeg pozivaju građane da ovaj vikend provedu posvećeni rekreaciji, zdravoj hrani i zabavi te uključe u rekreativno druženje i planinarenje.

Osim što će svi sudionici po dolasku na odredište uživati u ukusnom i zdravom obroku, također će biti organizirani i zanimljivi rekreativno-edukativni sadržaji za djecu i roditelje, kao što su sportske i društvene igre te kreativne radionice. Okupljeni će se moći okušati u indijanki – zanimljivoj igri koja podsjeća na badminton i odbojku, školici, štafetnim igrama, gumi-gumiju, a bit će organizirano i natjecanje u graničaru. Igrat će se i društvene igre (za sve one koji se umore od pješačenja i ostalih igara) Twister, Alijas, Čovječe ne ljuti se, Uno…

Osim zabavnih sadržaja, sudionici će imati priliku besplatno napraviti mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi te analizu sastava tjelesne mase.

Druženje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« i RTL televizija, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Crvenim križem Grada Zagreba, Hrvatskim Crvenim križem, Hrvatskom agencijom za hranu i Parkom prirode Medvednica.

Raspored aktivnosti:

08.30 – 9.30

okupljanje svih sudionika kod crkve Svetog Mirka u Šestinama  (ispred crkve organiziran prijevoz autobusima do utvrde Medvedgrad)

09.30 – 11.00

pješačenje od Medvedgrada do Doma Crvenog križa (na dva odmorišta bit će poslužena okrjepa, na prvom odmorištu organizirana je igra preciznosti za djecu i roditelje, na drugom odmorištu organizirano je mjerenje sastava tijela)

12.00 – 14.00

druženje na Sljemenu uz brojne aktivnosti (poslužuje se ručak)

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni