Plan je da EU financira stvaranje modernijeg URIHO-a

Plan je da EU financira stvaranje modernijeg URIHO-a

Cilj Ustanove je osposobljavanje je i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Prilikom jučerašnjeg posjeta proizvodnim prostorima Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je projekt gradnje novog Centra.

Nalazio bi se i dalje na istom mjestu, a plan je Europska unija financira modernizaciju, u iznosu od oko 170 milijuna kuna. Projekt je spreman, samo se čeka natječaj Ministarstva regionalnog razvoja.

Kako je naglasio ravnatelj URIHO-a Josip Dražaić, u tom bi slučaju Centar uistinu bio Dom osoba s invaliditetom, a u njemu bi se, osim sportske dvorane u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom i hostela, nalazili i prostori za udruge koje se bave problematikom osoba s invaliditetom.

Cilj URIHO-a osposobljavanje je i zapošljavanje osoba s invaliditetom i onih koji se teže zapošljavaju općenito, i to po proizvodnim jedinicama, sukladno njihovim mogućnostima i sklonostima. Proizvodnju obuhvaćaju pogoni tekstila, keramike, metala, kože, kitničarstva, ortopedije, kartonaže i tiska. (zg-m)

Foto: uriho.hr

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni