Plan je da EU financira stvaranje modernijeg URIHO-a

Plan je da EU financira stvaranje modernijeg URIHO-a

Cilj Ustanove je osposobljavanje je i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Prilikom jučerašnjeg posjeta proizvodnim prostorima Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je projekt gradnje novog Centra.

Nalazio bi se i dalje na istom mjestu, a plan je Europska unija financira modernizaciju, u iznosu od oko 170 milijuna kuna. Projekt je spreman, samo se čeka natječaj Ministarstva regionalnog razvoja.

Kako je naglasio ravnatelj URIHO-a Josip Dražaić, u tom bi slučaju Centar uistinu bio Dom osoba s invaliditetom, a u njemu bi se, osim sportske dvorane u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom i hostela, nalazili i prostori za udruge koje se bave problematikom osoba s invaliditetom.

Cilj URIHO-a osposobljavanje je i zapošljavanje osoba s invaliditetom i onih koji se teže zapošljavaju općenito, i to po proizvodnim jedinicama, sukladno njihovim mogućnostima i sklonostima. Proizvodnju obuhvaćaju pogoni tekstila, keramike, metala, kože, kitničarstva, ortopedije, kartonaže i tiska. (zg-m)

Foto: uriho.hr

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t