Plaćaju komunalne usluge koje uopće nemaju

Plaćaju komunalne usluge koje uopće nemaju

Stanovnici naselja Dumovec sve svoje komunalne priključke su, kažu, financirali sami. Kanalizacijski sustav nemaju pa koriste septičke jame,  ali im iz grada šalju račune kao da imaju kanalizaciju. Ceste im se selektivno i čudnim odabirom asfaltiraju

„Plaćamo komunalne račune za usluge koje ne koristimo, štoviše, dodatno sami financiramo iste te naplaćene usluge“, objašnjavali su jučer stanovnici naselja Dumovec Tatjani Holjevac koja je tamo došla na njihov poziv. Okupljenih dvadesetak građana predsjednici Zaggrebačke nezavisne liste se požalilo na pregršt problema i nepravdi kojima su izloženi u tom dijelu grada. Sve svoje komunalne priključke su, kažu, financirali sami. Kanalizacijski sustav nemaju pa koriste septičke jame,  ali im iz grada šalju račune kao da imaju kanalizaciju. Ceste im se selektivno i čudnim odabirom asfaltiraju, pa tako po cijelom naselju postoji niz kratkih uličica koje su čudnom logikom izostavljane od asfaltiranja.

Građani su ogorčeni na gradonačelnika i odnos koji ima prema Dumovcu ističući da o planovima za svoje naselje saznaju iz medija navodeći kao primjer izgradnju novog odlagališta za otpad, ali i niz drugih objekata. S Tatjanom Holjevac dogovorili su tribinu građana idući tjedan kako bi joj svoje mišljenje i prijedloge dali i drugi stanovnici. Tatjana Holjevac se odlučila založiti za Dumovec istaknuvši kako je naselje žrtva neplanskog i stihijskog vođenja grada. Vezano na račune istakla je kako svi stanovnici Zagreba plaćaju naknade koje nisu u skladu sa zakonom najavivši konferenciju za novinare o tom pitanju. (zm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni