Plac Mljac – ljeto na Trešnjevačkom placu

Plac Mljac – ljeto na Trešnjevačkom placu

Bogati glazbeni programi donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do mladih urbanih izvođača

Ovoga ljeta, po prvi puta u Zagrebu, lokalitet Trešnjevačkoga placa – “žile kucavice” i “srca” Trešnjevačkoga kvarta – zaživjet će na poseban način.

Naime, od srijede 4. pa sve do nedjelje 8. srpnja Trešnjevački plac pretvorit će se u mjesto na kojemu jednostavno morate biti. Jer na tome kultnome zagrebačkom lokalitetu odigrat će se “projekt s mirisom i okusom”.

Jedinstvena priča, posebna atmosfera, maštovito uređeni prostori za boravak i druženje, s odličnom klopom i pićem, glazbom i koncertima, dobrim vibracijama i opuštenom ljetnom zabavom – sve to i još puno više očekuje nas početkom srpnja na Placu Mljacu.

“Godinama razvijamo ovaj projekt i nestrpljivo smo čekali trenutak kada će Plac Mljac ugledati svijetlo dana”, poručuju iz G.A.D. Produkcije, agencije koja je osmislila ovaj novi kulturno-turistički projekt, a koja već stoji iza uspješnih manifestacija kao što su “Dvorišta” na Gornjem gradu u Zagrebu ili “Kantuna” na otoku Rabu.

Trešnjevački plac zauzima važno mjesto u sjećanju brojnih Trešnjevčana. Već 88 godina redovito hrani brojne Zagrepčane najboljim i najsvježijim namirnicama. Preko dana Trešnjevački plac je živa i šarena tržnica, jedna od najljepših u Zagrebu. U večernjim satima, međutim, ovaj atraktivni prostor ostaje prazan.

Organizatori smatraju kako je vrijeme da se Trešnjevačkom placu vrati duša te je žele transformirati u gozbu za sva osjetila, noćni plac ispunjen bojama i mirisima ljeta. Plac Mljac je projekt s dozom nostalgije, koji nas poziva da se vratimo u vrijeme kada smo se puno više družili, a puno manje sjedili pred ekranom. Kada smo se svi znali i pozdravljali, kada smo od susede posuđivali jaja za palačinke, a teta u dućanu nas je pozdravljala imenom…

No prije svega, Plac Mljac je projekt s puno dobre zabave. Bogati glazbeni programi donijet će niz prvorazrednih izvođača od starih zagrebačkih šansona do mladih urbanih izvođača. “Bit će to prilika i da se ugodno spoji s korisnim, jer prvo možete obaviti špeceraj, a potom se s društvom zabaviti uz dobru klopu i odličnu mjuzu”, poručuju organizatori. Ulaz svih pet dana manifestacije je slobodan.

Zagreb nije samo centar, a Trešnjevački plac se svojom jedinstvenom atmosferom, pričama i ljudima nametnuo kao najbolji mogući izbor. Ideju o novom projektu objeručke su prihvatile Tržnice Zagreb, a prepoznala ga je i podržala i Turistička zajednica grada Zagreba. (zg-m)