Pjesme Dine Dvornika na putu prema osvajanju Amerike

Pjesme Dine Dvornika na putu prema osvajanju Amerike

Bille and the Kids već imaju raprodanu turneju u Las Vegasu u 2015. godini, a svirat će i diljem zapadne obale SAD-a. Kad su promotori njihove turneje čuli obradu Dina Dvornika bili su toliko oduševljeni da su zahtijevali da pjesmu uvrste u svoj standardni repertoar, tako da će kralja funka uskoro posthumno žariti i paliti preko Velike bare gdje mu je oduvijek i bilo mjesto

Pjesme Dina Dvornika uskoro će se izvoditi u Las Vegasu i diljem Zapadne obale SAD-a. Nakon što je glazbeni menadžer Josip Novosel u sklopu Glazbenog Oglasnika pokrenuo projekt obrade pjesama Dine Dvornika, počeli su se na njega javljati glazbenici iz cijelog svijeta, pa se tako cijela ideja svidjela i trenutačno najboljem europskom R´n´B bandu Bille and The Kids koji je napravio obradu pjesme – Netko kao ja – u stilu pedesetih u RnB verziji: https://www.youtube.com/watch?v=a_iBptdCdRA.

Bille and the Kids već imaju raprodanu turneju u Las Vegasu u 2015. godini, a svirat će i diljem zapadne obale SAD-a. Kad su promotori njihove turneje čuli obradu Dina Dvornika bili su toliko oduševljeni da su zahtijevali da pjesmu uvrste u svoj standardni repertoar, tako da će glazba legendarnog kralja funka uskoro žariti i paliti preko Velike bare.

Aranžman za ovaj cover, napravio je jedan od najboljih kontrabasista na svijetu, Jurica Štelma, ujedno i kontrabasist zagrebačke grupe Billie and The Kids. Pjesmu je savršeno otpjevala Ana Klabučar koju su nakon promocije zadnjeg albuma Billie and the Kidsa: JukeBox Daddy – kritičari u Americi i Francuskoj prozvali novom Ettom James. Bend je također napravio i obradu pjesme Điha, Điha koja je u fazi miksanja i trebala bi izaći kroz desetak dana.

Za suradnju sa ovim sjajnim bendom zainteresirao se i menadžer Steven Machat koji je radio sa Phil Collinsom, Snoop Dogom, Peter Gabrielom, Leonard Choenom i drugim zvijezdama tako da će Billie and The Kids uskoro postati svjetska senzacija, a s njima će nadamo se i glazba Dina Dvornika ponovno zaživjeti u nekom novom R´n´B ruhu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni