Pjegasti gost u Životinjskom kutku

Pjegasti gost u Životinjskom kutku

U Životinjski kutak (Vlaška 105) ove srijede u goste dolazi pjegasti daždevnjak. Posjetitelji će moći saznati brojne zanimljivosti i informacije o ovoj životinji.

Pjegasti daždevnjak je vjerojatno najpoznatija vrsta daždevnjaka u Europi. Većina primjeraka kraća od 20 cm, ali može doseći dužinu od 25 cm. Vlažna koža omogućuje mu život u staništima blizu vode ili pod zaštitom na vlažnom tlu, najčešće u šumama.

Daždevnjaci žive u vlažnim kopnenim mjestima, ali se razmnožava u vodi, mogu imati jako dug životini vijek, jedan primjerak je doživio 50 godina u Koening muzeju, njemačkom prirodoslovnom muzeju.

U srijedu će se moći više saznati i o programu Eko akademije koja se održava u zagrebačkom Zoološkom vrtu, a u tu svrhu posjetitelje u kutku čeka i drveni model solarne kućice.

U Životinjskom kutku se također može doznati kako postupiti kada netko maltretira životinje, koga zvati kada se pronađe divlja životinja, gdje smjestiti ljubimca kada se ide na put, ali i gdje postoje plaže na koje se smije povesti i ljubimca.

Gotovo svaki dan u Kutku je atraktivan program pa je tako svaka srijeda – Divlja srijeda. Tada se u kutku nalaze egzotične životinje o kojima posjetitelji mogu saznati mnogo zanimljivih informacija, a neke od životinja mogu i držati u rukama. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni