Pivski festival,  Svijet na tanjuru i Kaj su jeli naši stari

Pivski festival, Svijet na tanjuru i Kaj su jeli naši stari

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 28. kolovoza

11:00

Europski trg

Festival “Svijet na tanjuru”

Ovaj vikend posjeti Europski trg i kreni na gastro put oko svijeta! Ukrcavanje je u petak u podne gdje će vas baranjci predvođeni restoranom “Baranjska Citadela“ dočekati s besplatnim tradicionalnim gulašem i ispratiti zvukovima tamburica!

Na desetodnevnom putovanju posjetitelji mogu upoznati – korejski bibimbap i galbi, indijski curry, ruski peljmeni i boršč uz neizostavnu vodku, bavarsko pivo, slasne burgere, japanski sushi, turske baklave, francuska vina i slastice, makedonske specijalitete i još mnogo toga.

„Upoznat ćemo i kulturu. Otkrivamo hindi jezik, tehnike rangoli i mehendi, igramo američki nogomet, izrađujemo origami, učimo aikido, plešemo u bavarskim nošnjama, zavodimo sa trbušnim plesačicama, upoznajemo ruski folklor, a u večernjim terminima uživamo uz tematske filmske projekcije i glazbene nastupe“, najavljuju organizatori.

Festival se održava do 6. rujna, a radno vrijeme kućica je svaki dan od 11 h – 22 h, petkom i subotom do 23 h.

17:00

Potepuhov pivski festival

Opatovina

Deset domaćih i šest pivara i više od 25 neodoljivih piva, od čega se 6 piva premijerno toči zagrebačkoj publici. Uz live svirke i pivske zalogaje zabava je zagarantirana.

Program na Trgu Petrice Kerempuha održava se u petak i subotu od 17 do 24 sata. Detalje možete provjeriti na Facebook stranici  događanja.

19:00

Strossmayerovo šetalište

Malo lutkarsko kazalište Let

Maksimirska klupa

20:00

Opatovina

Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini – Diogeneš: Tituš Brezovački

Redatelj: Zlatko Vitez
Uloge: Ronald Žlabur, Davor Svedružić, Željko Duvnjak, Adam Končić, Slobodan Milovanović, Žarko Savić, Erna Rudnički, Marija Borić, Dinka Vuković i Ana Majhenić

Od 21:00 do 23:00

Strossmayerovo šetalište

Ljeto na Štrosu

Večernji koncert- Koala Voice

Subota, 29. kolovoza

Od 10:00 do 17:00

Međunarodna noć šišmiša

Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ u subotu na planinarskom domu Glavica i špilji Veternici, obilježit će 19. po redu „Međunarodnu noć šišmiša“.

Posjetitelji će se tog dana moći sa stručnjacima za šišmiše uputiti u potragu za šišmišima pomoću „bat detektora“, a najmlađi gosti moći će sudjelovati na cijelom nizu radionica za djecu – od izrade šišmiš maski, crtanja, kvizova i drugog, a sve kako bi se djeca što prije oslobodila straha od ovih tajanstvenih ali iznad svega simpatičnih životinjica. Za sve posjetitelje bit će organizirane i igre Potraga za šišmišima, te Skočišmiš.

19:00

Strossmayerovo šetalište

Malo lutkarsko kazalište Let

Medin dom

Od 20:30 do 22:00

Strossmayerovo šetalište

Ljeto na Štrosu

Večernji koncert- Istranbul

Nedjelja, 30 kolovoza

Od 10:00 do 15:00

Medvedgrad

Dan Šestina na Medvedgradu

Glavna tema “Dana Šestina na Medvedgradu” je promocija kulturno povijesnih vrijednosti ovog poznatog i starog zagrebačkog kvarta, nekadašnjeg sela iz kojeg su se medvedgradski gospodari opskrbljivali namirnicama, a namijenjena je ne samo građanima Zagreba, već i njegovim brojnim turistima.

Za manifestaciju „Dan Šestina na Medvedgradu“ osiguran je i besplatan prijevoz minibusom od Šestinske crkve do Medvedgrada.

Detaljnije na linku.

19:00

Strossmayerovo šetalište

Malo lutkarsko kazalište Let

Dnevnik tavana

Od 21:00 do 23:00

Strossmayerovo šetalište

Ljeto na Štrosu

Večernji koncert- Prismojeni Profesorji Bluesa

VRBOVEC

Od 28. do 30 kolovoza

„Kaj su jeli naši stari 2015.“

Manifestacija “Kaj su jeli naši stari” jedinstveni je festival hrane koji se tradicionalno održava svake godine krajem kolovoza, na kojem se mnogobrojnim gostima uz narodne običaje predstavljaju jela po izvornoj recepturi, starijoj od 150 godina. Kako bi privukli što više posjetitelja u svoj grad, u Vrbovcu je 1981. godine po prvi puta organizirana manifestacija „Kaj su jeli naši stari“. Težnja organizatora bila je da se jela pripremaju po starim i što izvornijim receptima, a zatim bi se jela ocjenjivala, izlagala i degustirala. Natjecanje se u početku izvodilo u četiri kategorije – juha, glavno jelo, desert i uređenje stola, a sva hrana posluživala se u starome posuđu, dok su žene bile odjevene u tradicionalne nošnje. Od 2005. godine vrbovečke žene su odlučile svu pripremljenu hranu izložiti, međutim nisu se više natjecale, nego su je samo davale na degustaciju.

Detaljan program možete provjeriti na linku.

JASTREBARSKO

Subota, 29. kolovoza

14:00

Natjecanje operativnih vatrogasaca

Spašavanje čamcem pri poplavama, Vatrogasni petoboj, Pretraga objekta u uvjetima loše vidljivosti, Vanjska navala, Gašenje požara otvorenog prostora, Search and Rescue (Pretraga i spašavanje unesrećenika u ruševinama), Unutarnja navala i opasni predmet, Brzo oblačenje opreme, Vatrogasna kuglana, Vatrogasni kviz i Vježba iznenađenja planirani su zadaci koje organizatori pripremaju za vatrogasne timove.

SVETA NEDJELJA

Subota, 29. kolovoza

20.00

Dvorac Erdödy, Kerestinec

4. Susret klapa “Klape u Svetoj Nedelji”

Organizator: Klapa Barun
Pokrovitelji: Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica grada Svete Nedelje

IVANIĆ – GRAD

Nedjelja, 30. kolovoza

Od 9:00 do 16:00

Trg V. Nazora

Oldtimer rally i izložba staromodnih vozila i Prvenstvo Hrvatske u oldtimer rally-motociklima (HROS) na parkingu SP Zelenjak

Organizator: Oldtimer klub Ivanić-Grad

KRIŽ

Nedjelja, 30. kolovoza

Međunarodni susret starodobnih vozila i državno prvenstvo za motocikle

11.00

Sportski park u Križu

16.00

Izložba starodobnih vozila, Trg Sv. Križa

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni