Pipsi i Elemental protiv tvornice asfalta u Donjoj Lomnici

Pipsi i Elemental protiv tvornice asfalta u Donjoj Lomnici

Pips Chips & Videoclips , Elemental i gosti iznenađenja će u nedjelju 27. svibnja održati koncert u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici u znak podrške Inicijativi STOP asfaltnoj bazi iz Donje Lomnice. Koncert počinje u 20 sati.

Kažu Turopoljci: »…Naš Goričan Konrad Lovrenčić – basist Elementala, rođen i odrastao u Slavonskom Brodu gdje su na trovanje nažalost navikli. I da vi’š te sreće, doseli u Zeleno Turopolje, u Veliku Goricu, i kad tamo zrak zagađen sve više i više (po službenim podacima), a potencijalna katastrofa na obzoru – i zraka i vode. A djeca još rastu….«

Organizatori pozivaju Goričane, ali i Zagrepčane i stanovnike okolnih mjesta da dođu na koncert koji se održava u znak protesta protiv izgradnje tvornice asfalta baze u Donjoj Lomnici, koja će se, kako tvrde, zagaditi podzemne vode. »Velika Gorica, Turopolje i Zagreb zajedno!«, poručuju.

Koncertu će se pridružiti udruga građana Siget, građanske inicijative »Vratite magnoliju«, »Samoborček«, »Slavica« te braniteljska udruga Veterani i društvena akcija (VIDRA). (zg-m)