Pijavica poharala stadion u Maksimiru

Pijavica poharala stadion u Maksimiru

Pijavica je oštetila rasvjetna tijela i tunel koji s travnjaka vodi prema svlačionici i porušila teške metalne okvire golova golove noseći klupe za rezervne igrače po terenu / Kiša je ponovo uzrokovala poplave na prometnicama u Dubravi, čijim su stanovnicima poplavljeni podrumi, a ulicama na istoku grada i u podsljemenskoj zoni se gotovo nije moglo prometovati

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Jako kišno nevrijeme koje je u srijedu ujutro pogodilo Dalmaciju, u poslijepodnevnim se satima (oko 14 sati) proširilo i na Zagreb. Ciklona je donijela pravu oluju, a snažni udari vjetra lomili su grane i čupali stabla diljem gradskog područja. Kako prenosi Jutarnji list, u gradskom središtu vjetar je prevrtao štandove, a zatečeni građani i turisti panično su tražili zaklon. Pravi prizori kataklizme dogodili su se pak na stadionu Maksimir gdje se je prohujala pijavica koja je oštetila rasvjetna tijela i tunel koji s travnjaka vodi prema svlačionici. Pijavica je rušila teške metalne okvire golova golove i nosila klupe za rezervne igrače po terenu.

Intenzivna kiša je ponovo uzrokovala poplave na prometnicama u Dubravi, čijim su stanovnicima poplavljeni podrumi, a ulicama na istoku grada i u podsljemenskoj zoni se gotovo nije moglo prometovati zbog visoke razine vode na kolnicima. Stanovnici Dubrave su nazivali vatrogasce, ali ih nisu mogli dobiti zbog povećanog broja intervencija.

Nevrijeme je stvorilo i probleme u javnom gradskom prometu. „Zbog stabala, koje jak vjetar nanosi na kontaktnu mrežu, prekida se promet tijekom intervencije naših službi ili vatrogasaca. Otežano se prometuje Mostom mladosti, Ilicom na dijelu od Črnomerca do Ulice Republike Austrije te dionicom Borongaj – Trg žrtava fašizma. Usporen je i autobusni promet, a sve putnike molimo za razumijevanje“, izjavio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Vaterpolo kod crkve sv. Donata

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim jugom prvotno je zahvatilo zadarsko područje. Na Jazinama su automobili i autobusi doslovce plivali, a na Forumu kod crkve sv. Donata igrao se vaterpolo. Novi val ciklone pogodio je Zadar i nešto poslije 16 sati. Jak vjetar i kiša odjednom su se zajedno sručili na grad iznenadivši mnoge turiste i domaće koji su se zatekli na otvorenom. S vodenim bujicama borili su se i građani Paga, Vira i Privlake i drugih otoka.

Prema informacija Centra 112 i zadarskih vatrogasaca nova oluja nije donijela većih poteškoća, osim što su poplavljeni podrumi, iz kojih su i jutros crpili vodu. Na aerodromu u Velikoj Gorici u pola sata palo je 53 litara kiše po četvornom metru. Olujno nevrijeme pogodilo je i Sisak i opustošilo gradske ulice.

Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe kažu da su, zbog jakog nevremena koje je uzrokovalo navalu oborinskih voda, privremeno prekinuli pružati usluge u zračnoj plovidbi, te je oko 15.10 sati zatvoren zračni prostor iznad Republike Hrvatske. Došlo je do prekida napajanja električnom energijom zbog čega je zračni promet preusmjeren prema susjednim kontrolama zračnog prometa. Većina tehničkih sustava sada je osposobljena. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni