Petrović: Od ovog trenutka počinje stvaranje moćne Cibone

Petrović: Od ovog trenutka počinje stvaranje moćne Cibone

S obzirom da je Franck uz Cibonu bio cijelo vrijeme, Petrović je odlučio ostvariti suradnju i s ostalim firmama iz 1976., pa je tako dobio pristanak Badela i Kraša

Aleksandar Petrović, koji je u petak dužnost predsjednika Cibone zamijenio funkcijom izvršnog dopredsjednika kluba, izjavio je u ponedjeljak da će nekadašnji dvostruki europski prvak za tri godine vratiti svih 15,5 milijuna kuna duga koji su predmetom predstečajne nagodbe.

„Proteklu sezonu, u iznimno teškim uvjetima, mislim da smo odradili solidno kroz sportske rezultate. Uspjeli smo dovesti predstečajnu nagodbu do samog kraja, čiji završetak čekamo na zadnjoj sjednici Trgovačkog suda”, rekao je Petrović naglasivši kako je tijekom ljeta na stolu imao ponudu stranog investitora koji je s prvim danom rujna bio spreman uplatiti milijun eura, a čija je namjera bila ulagati u klub sve do privatizacije u kojoj bi postao većinskim vlasnikom. No, izvršni dopredsjednik je na kraju ipak odbio tu ponudu.

„Od ovog trenutka počinje stvaranje moćne Cibone kakvu navijači žele vidjeti“, rekao je dojučerašnji predsjednik kluba kojeg je od prošlog petka na toj dužnosti zamijenio Ivo Markotić, generalni direktor tvrtke Badel 1862, a najavljena je i suradnja s Franckom i Krašem, odnosno tvrtkama koje su 1976. godine stvorile Cibonu.

„Uz to, imamo dogovorene stvari s 4 privredna subjekta,radi se o hrvatskoj novčarskoj instituciji, osiguravajućem društvu i dvije hrvatske firme“, dodao je Petrović koji očekuje da će za tri godine isplatiti sve obveze.

Kad potpisi budu vezani, tada i po njihovim željama je ideja da onaj tko donosi financije u klub, o tim financijama mora odlučivati. Te firme će popunjavati Upravni odbor i najviši organ kluba, tj. skupštinu kluba, a od 1.siječnja 2016. će se ulaziti u klub, objasnio je izvršni dopredsjednik.

Cibona će prvu utakmicu nove sezone odigrati u četvrtak 1. listopada (17 sati), kad gostuju kod Zadra u okviru prvog kola regionalne ABA lige. Zatim ih u sljedećih osam dana čekaju još tri utakmice u istom natjecanju: domaći susret s Tajfunom (4.10.), gostovanje kod Cedevite (6.10.) i dvoboj s Union Olimpijom. (9.10.). (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni