Petlja nad Držićevom zahtijeva obnovu

Petlja nad Držićevom zahtijeva obnovu

(Foto: Wikipedija)

Krajem prošle godine puno se pisalo kako zagrebačka petlja kod Držićeve ulice i Slavonske avenije ide u obnovu. Tada se govorilo kako je na petlji potrebno obnoviti sve ograde, sustav odvodnje, nosive konstrukcije – stupove i potpornjake te asfalt. Grad je procijenio, kako će radovi iznositi šest milijuna kuna te kako su između nadvožnjaka predviđena dva nogostupa, razdjelni otok i revizijska staza te demontaža odbojne i pješačke ograde te izradu, nabavu i montažu novih ograda.

Sve je to trebalo biti gotovo za četiri mjeseca. No do danas spomenuti radovi nisu ni počeli. Ipak, zabrinuti građanin je kako piše Jutarnji list zbog lošeg stanja potpornih stupova, odnosno »nestabilnosti« potpornih stupova kontaktirao policiju te je na noge digao Ministarstvo prometa, Zagrebačke ceste i gradonačelnika Milana Bandića.

Zabrinuti građanin je navodno ukazao na loše stanje, odnosno trošnost treće razine petlje kojom vozila idu iz smjera istoka prema jugu, odnosno koja iz smjera Slavonske avenije na križanju s Držićevom žele skrenuti u Držićevu u smjeru Novog Zagreba.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je u međuvremenu obavijestilo Zagrebačke ceste da što prije postave novi znak ograničenja prometa. Isto tako su na teren poslali inspekcijski tim Sektora za ceste. Upravo je taj najviši nadvožnjak nakon završenog postupka jučer do 9 sati ujutro bio zatvoren te su kao preventivnu mjeru zatvorili tu razinu za sva vozila koja su teža od tri i pol tone. Nadvožnjakom se od danas ponovno redovno prometuje.

Samu petlju je još 1970-ih godina izgradilo ugledno zagrebačko graditeljsko poduzeće Tehnika. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni