Petir zatražila istragu oko prodaje dijelova tijela abortiranih beba

Petir zatražila istragu oko prodaje dijelova tijela abortiranih beba

Zastupnica Petir upozorila je kako spomenute kriminalne aktivnosti nisu ograničene samo na jednu ustanovu, već su proširene diljem Sjedinjenih Američkih Država, što predstavlja još veći razlog za zabrinutost

Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta održanoj u Strasbourgu u ponedjeljak, 7. rujna, hrvatska zastupnica Marijana Petir pred Parlament je iznijela nezapamćeni skandal koji je potresao Sjedinjene Američke Države ali i cijeli svijet, u strahu da se isto događa i izvan teritorija SAD-a.

Smatram kako moramo pokrenuti istragu, ali i odmah prestati financirati ovu organizaciju koja se bavi takvim zastrašujućim i gnjusnim ilegalnim aktivnostima, bila je odlučna zastupnica Petir.

»Željela bih danas ukazati na događaje nad kojima se zgražavam, koji se ne spominju javno« započela je svoj jednominutni govor zastupnica Petir te potom pojasnila kako je američki Centar za medicinski napredak (The Center for Medical Progress) tijekom protekla dva mjeseca objavio ukupno devet video isječaka koji jasno pokazuju da je američka organizacija za planiranje obitelji Planned Parenthood Association of America uključena u ilegalnu trgovinu dijelova tijela abortiranih beba.

Zastupnica Petir upozorila je kako spomenute kriminalne aktivnosti nisu ograničene samo na jednu ustanovu, već su proširene diljem Sjedinjenih Američkih Država, što predstavlja još veći razlog za zabrinutost. Podsjetila je i kako je spomenuta organizacija dio međunarodne organizacije koja djeluje i na prostoru Europske unije, a koju Europska komisija financira i to ne zanemarivim iznosima. »Podružnice ove organizacije nalaze se u većini država članica Europske unije. Stoga ne možemo isključiti mogućnost da se isto ne događa i na prostoru Europske unije«, izrazila je Petir svoju zabrinutost i istovremeno ogorčenost ovim nehumanim djelima.

»Uzimajući u obzir ozbiljnost ove situacije, smatram kako moramo pokrenuti istragu, ali i odmah prestati financirati ovu organizaciju koja se bavi takvim zastrašujućim i gnjusnim ilegalnim aktivnostima«, bila je odlučna zastupnica Petir.

Snimke koje je u javnost pustio Centar za medicinski napredak jasno pokazuju da podružnice međunarodne organizacije Planned Parenthood nezakonito trguju organima abortiranih beba bez znanja i pristanka majki koje su se podvrgle prekidu trudnoće. Također, video isječci snimljeni skrivenom kamerom pokazuju da su abortivni postupci uvelike promijenjeni kako bi fetus ostao netaknut što pogoduje čuvanju organa, a što američki zakoni izričito zabranjuju. Ovo predstavlja kršenje i mnogih međunarodnih i europskih zakona, ali prije svega stavlja pred cijeli svijet veliku moralnu i etičku dilemu.

Sve video isječke koji pokazuju užase nezakonitih aktivnosti u koje je uključena organizacija Planned Parenthood možete pogledati na Youtube kanalu Centra za medicinski napredak: https://www.youtube.com/user/centerformedprogress/videos. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni