Peticiju „Stop političkim hapšenjima“ potpisalo je 6000 građana

Peticiju „Stop političkim hapšenjima“ potpisalo je 6000 građana

Potpise skupljaju volonteri Kluba u kojem nam nisu mogli odrediti točan datum završetka akcije, no sigurni su da će građani još cijeli ovaj tjedan moći podržati peticiju

Kluba Milana Bandića do sada je prikupio 6000 potpisa u peticiji „Stop političkim hapšenjima“, čije je potpisivanje započelo u petak kako bi se podržalo gradonačelnika te izrazilo protivljenje njegovim političkim motiviranim uhićenjem.

Na konferenciji za medije prvi je potpisnik bio proslavljeni hrvatski dobitnik Oscara i organizator Festivala židovskog filma Branko Lustig, a akciju su također podržali Zdravko Tomac, Slobodan Lang, Bosiljko Mišetić i Marija Slišković.

„Kao poštovatelj šest milijuna nestalih u holokaustu osjećao sam se ponukanim i u njihovo ime i u ime svih koji danas pate u svijetu potpisati peticiju kojom se traži ukidanje političkih hapšenja i dopuštanje gradonačelniku Bandiću da i dalje u Zagrebu čini dobra djela”, rekao je Lustig pri pokretanju peticije. Nakon prozivanja javnosti zbog izjednačavanja uhićenja i holokausta odlučio se ispričati.

„Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao“, stoji u priopćenju filmskog producenta.

Potpise skupljaju volonteri Kluba u kojem nam nisu mogli odrediti točan datum završetka akcije, no sigurni su da će građani još cijeli ovaj tjedan moći podržati peticiju.

Potpisivanje je organizirano u sjedištu udruge u Praškoj 5, na štandu na Trgu bana Jelačića te u gradskim četvrtima. Potpisi se skupljaju i u ostalim hrvatskim gradovima, a potporu možete dati na web stranici www.klubmilanbandic.hr. (I.C.)

 

Foto: Klub Milana Bandića (Facebook)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni