Peticijom protiv uklanjanja parka za pse u Španskom

Peticijom protiv uklanjanja parka za pse u Španskom

Zagrebački HSLS-ovci danas su poručili kako je odluka o ukidanju uređenog parka za pse u Španskom (u Ulici Vida Došena) »autistični birokratski čin Gradske uprave«. Na konferenciji za novinare ukazali su na peticiju s 1200 potpisa stanovnika kvarta koji se tome protive.

Čelnik Gradske organizacije HSLS-a Darko Klasić i stranački gradski zastupnik Kristijan Jelić tvrde kako Istovremeno je Gradska uprava predlagala uključivanje građana u kreiranje gradskih komunalnih politika. No vijećnici platforme Možemo se, kažu, već mjesecima oglušuju na zahtjeve građana koji se protive zatvaranju jedinog uređenog parka za pse koji je izgrađen prije nekoliko godina.

HSLS-ovci smatraju kako je riječ je o osobnim taštinama pojedinaca iz redova vladajuće koalicije u Gradu i Gradskoj četvrti Stenjevec jer ideja o zatvaranju parka potječe od vijećnica platforme Možemo te je jednoglasno izglasana u financijskom planu gradske četvrti.

Istovremeno su Mjesna samouprava i Gradska uprava odbile zahtjev za sastanak sa svojim sugrađanima, koji su, potaknuti takvim pristupom, pokrenuli peticiju protiv zatvaranja parka, kojom je u tjedan dana prikupljeno više od 1200 potpisa stanovnika kvarta.

Dodaju kako neprihvaćanjem navedene peticije građana prošlomjesečna odluka Gradske skupštine o podnošenju prijedloga i peticija građana (p)ostaje mrtvo slovo na papiru.

Zagrebački HSLS predlaže Gradskoj upravi da, ako smatra da ta lokacija nije primjerena, u blizini pronađe zamjensku lokaciju za park za pse te tek onda zatvori postojeći park. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni