Peticija za velikogoričku vodoopskrbu

Peticija za velikogoričku vodoopskrbu

Peticija će se potpisivati svakodnevno na tri lokacije. Velikogoričani će moći peticiju potpisati na Tržnom centru od 7 do 12 sati, na Trgu Stjepana Radića od 7 do 11 sati i od 16 do 20 sati te ispred Robne kuće od 7 do 11 sati i od 16 do 20 sati.

Posljednjih nekoliko mjeseci gradska vlast Velike Gorice izražavala je nezadovoljstvo zbog najave Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede kako će se provesti reforma vodnokomunalnog sektora. Navedena bi reforma značila okrupnjavanje komunalnih usluga, a Ministarstvo poljoprivrede ovu je odluku opravdavalo obvezama koje proizlaze iz provedbe Direktive o kakvoći vode namijenjenoj za ljudsku potrošnju i Direktive o obradi komunalnih otpadnih voda.

Grad Velika Gorica je organizirao prikupljanje potpisa za peticiju kojom se želi izraziti neprihvaćanje Prijedloga uslužnih područja vodoopskrbe. Ovim bi se Prijedlogom velikogorička vodoopskrba pripojila zagrebačkom uslužnom području. Peticija će se potpisivati svakodnevno na tri lokacije. Velikogoričani će moći peticiju potpisati na Tržnom centru od 7 do 12 sati, na Trgu Stjepana Radića od 7 do 11 sati i od 16 do 20 sati te ispred Robne kuće od 7 do 11 sati i od 16 do 20 sati.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni