Peticija protiv prikazivanja Big Brothera u udarnim terminima

Peticija protiv prikazivanja Big Brothera u udarnim terminima

»Obzirom kako se radi o emisiji koja ima navodno veliku gledanost, a obiluje psovkama, prostačenjima pa i eksplicite scenama seksualnih odnosa potpuno je neprimjerena za udarni termin, tim više jer su svemu tome neposredno izložena i djeca«, ocjenjuje inicijatorica peticije

Zorica Gregurić je ovih dana pokrenula peticiju Spasimo djecu od neprimjerenih sadržaja u Big Brotheru te poziva sve zainteresirane da je podrže.

»Da su državne nadležne institucije reagirale na ovakve sadržaje od početka, potrebe za peticijom ne bi bilo. U Hrvatskoj javnost je iscrpljena od izloženosti teroriziranja državnih institucija te u borbi za “crni kruh na šnite” često ne nalazimo vremena i za ovakve akcije. Kako ćemo imati zdravo društvo ako djeci oduzimamo pravo na zdrav odgoj?«, pita se inicijatorica peticije.

Ocjenjuje kako se navodno »zabavna« emisija Big Brother emitira svaki dan u prosjeku tri sata kako na TV-u tako i na internetskim platformama, u »udarnim terminima« – od 21.10 sati do ponoći i reprizira u 14.10 sati svakoga dana.

»Obzirom kako se radi o emisiji koja ima navodno veliku gledanost, a obiluje psovkama, prostačenjima pa i eksplicitnim scenama seksualnih odnosa potpuno je neprimjerena za udarni termin, tim više jer su svemu tome neposredno izložena i djeca. Ne mogu se i ne smiju novac i zarada staviti ispred zakona i morala te oblikovanja i razvoja osobnosti i nesmetanog seksualnog razvoja djeteta, rušeći vrijednosne sustave i civilizacijske norme svakog uljuđenog društva«, ocjenjuje Zorica Gregurić.

Peticiju možete potpisati u elektronskom obliku na ovoj poveznici: http://citizengo.org/hr/29189-spasimo-djecu-od-neprimjerenih-sadrzaja-u-big-brotheru

Njezina inicijatorica moli čitatelje da je proslijede svojim prijateljima ili podijele na društvenim mrežama jer smatra da hrvatskom društvu ne trebaju emisije kojima se ruše vrijednosni sustavi i civilizacijske norme svakog uljuđenog društva. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni