Peti Festival Miroslav Krleža

Peti Festival Miroslav Krleža

Peti Festival Miroslav Krleža, koji će se održati od 1. srpnja do 7.srpnja u Zagrebu, i ove godine nudi bogat i raznolik program koji je kompletan u znaku Krležinih ženskih likova. Svečano otvorenje održat će se u petak, 1. srpnja u 21 sat, na terasi ispred Memorijalnog prostora Miroslava i Bele Krleže (Krležin Gvozd 23).

Peto izdanje bit će svečano otvoreno premijerom „Šest lica Ane Borongay“ redateljice Natalije Manojlović.

Uz dvije premijere (predstave „Šest lica Ane Borogay“ i „Od Bele do Isabelle“ redatelja Zlatka Svibena), bit će reprizirana predstava Adam i Eva (r. Natalija Manojlović) u Teatru ITD, a prikazat će se i predstave „U agoniji“ i „Ćeleva Leda“, te film „Horvatov izbor“ u režiji Ede Galića.

Popratni program Festivala je također zanimljiv. Uz već tradicionalni „Doručak kod Krleže“ 7. srpnja u 7 sati ujutro, organizatori vas vode i na Krležino putovanje u Opatiju te raspravljaju o problematici Krležinih stvarnih i imaginarnih žena u „Razgovorima u Krležinom vrtu“, kao i na predavanjima u Mađarskom institutu i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Goran Matović je autor i ravnatelj Festivala Miroslav Krleža, Irena Šekez Sestrić je na mjestu voditeljice protokola Festivala, Šiško Horvat Majcan je producent Festivala MK.

Naslovna fotografija: Krležin gvozd

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni