Peternel pokosio travnjak ispred sjedišta Zagrebačkog holdinga

Peternel pokosio travnjak ispred sjedišta Zagrebačkog holdinga

(Izvor fotografije: Domovinski pokret Grada Zgreba)

Predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine Igor Peternel je u ponedjeljak, 29. svibnja simbolično pokosio travu ispred sjedišta Holdinga.

Time je želio izraziti nezadovoljstvo i ukazati na činjenicu kako je gradska vlast, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, dopustila da grad potpuno zaraste u travu i grmlje. Ustvrdio je da je Zagreb postao zapušten i nepokošen te se zapitao je li to dio programa platforme ‘Možemo’? Prema njegovim riječima, to se odražava na estetski izgled grada, ali i stvara higijensko-zdravstveni problem.

»Željeli smo i simbolički pokazati da se čak ni ispred Zagrebačkog Holdinga ništa ne radi. Pogledajte kako je tu sve neuredno. Dvije godine mandata je prošlo. Imamo skandal za skandalom, a ono za što su izabrani da rade, to ne rade, ili ako je možda dio njihovog programa da trava bude nepokošena«, reako je Peternel.

Dodao je kako s obzirom na obilne kiše možemo samo zamisliti što će biti kroz tjedan-dva što se tiče komaraca u gradu Zagrebu.

O dodjeli Nagrade Grada Zagreba

»Pretvorit ćemo se u Baranju, i to nikoga ne zanima. Zanimljivo je da je ispred Poglavarstva grada Zagreba sve pokošeno, a ispred Holdinga ništa«, upozorio je Peternel.

Peternel je rekao kako se svi oni građani koji su im olako dali glas, misleći da će oni raditi za dobrobit zajednice, polako osvještavaju kad vide kako je grad zapušten, kako se smeće ne odvozi i kad vide koliko će komaraca biti kroz tjedan ili dva.

»Ulazimo u druge dvije godine mandata, a nema nikakve vizije i ne zna se što će biti s gospodarenjem otpadom. Novska je definitivno propala, samo što to još nisu rekli. Recimo, direktor Centra za gospodarenje otpadom je podnio ostavku i već radi u nekoj drugoj firmi. To je skroz prošlo ispod radara«, kazao je.

Prokomentirao je i kako danas biti dodijeljena Nagradu Grada Zagreba ravnateljici bolnice Sveti Duh. »A ona tamo ne bi smjela biti više ni dvije minute, s obzirom na sve skandale kojima je okružena i zbog načina na koji vodi bolnicu«, naglasio je Peternel.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni