Peternel: Platforma Možemo! pokušava spriječiti gradnju crvke na Rudešu

Peternel: Platforma Možemo! pokušava spriječiti gradnju crvke na Rudešu

(Foto: Snimka zaslona)

Čelnik Domovinskog pokreta Grada Zagreba Igor Peternel u srijedu je najavio kako će njihova stranka spriječili platformu Možemo! u pokušaju ignoriranja jasne volje naroda o gradnji crkve u Rudešu.

Na konferenciji za novinare pred održavanja sjednice Vijeća Mjesnog odbora Rudeš Peternel i Ivan Grubišić, DP-ovog vijećnika u MO-u Rudeš izrazili su podršku okupljenim građanima koji se ne slažu s idejom da se zemljište nekadašnjeg Goljaka prenamjeni u šetalište pasa.

Time bi se, kako je rekao Peternel, namjerno i perfidno spriječila izgradnja crkve koja je već odavno predviđena na tom mjestu te je prošla inicijalnu proceduru u prošlom sazivu Vijeća na razini MO Rudeš i gradske četvrti Trešnjevka sjever.

“To je ideološka provokacija”

»Od 10.000 stanovnika Mjesnog odbora Rudeš, čak više od 2000 stanovnika je svojim potpisima podržalo već od ranije ideju o gradnji crkve uz potporu samog Vijeća Mjesnog odbora. U Domovinskom pokretu se pitamo otkud pravo vladajućima iz platforme Možemo! da ignoriraju volju građana, što čine kontinuirano i u drugim gradskim četvrtima, kao na Trnjanskoj Savici po istom modelu rada«, kazao je Peternel i dodao: »Dakle, radi se o novoj ideološkoj provokaciji sa željom podilaženja najradikalnijim biračima i članovima platforme Možemo!«.

Međutim, Peternel i Grubišić naišli su na otpor u MO Rudeš. Njegov predsjednik Andro Krpan pokušavao je spriječiti nazočnost Igora Peternela, ne poznavajući Poslovnik o radu Vijeća Mjesnog odbora, prema kojem svaki gradski zastupnik Gradske skupštine smije nazočiti sjednici Mjesnog odbora.

»Uz nezadovoljstvo stotinjak građana koji su čekali ishod, sjednica je konačno održana i većinom glasova izglasana nerazumna prenamjena zemljišta. Domovinski pokret Grada Zagreba ne odustaje te će nastaviti zajedničku borbu s vjernicima župe Svete Ane u Rudešu kako bi se ispravila ova nepravda, a jedna od mogućnosti je i skupljanje potpisa za ukidanje ove sramne odluke vladajućih u Vijeću Mjesnog odbora Rudeš iz platforme Možemo«, zaključio je Peternel. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni