Petek: Žičara Sljeme je nesigurna

Petek: Žičara Sljeme je nesigurna

Od završetka radova na Žičari Sljeme prošla su više od četiri mjeseca, a žičara i dalje nema uporabne dozvole za rad jer nije sigurna za promet putnika, upozorio je Renato Petek, kandidat za zamjenika gradonačelnika Joška Klisovića (SDP) ispred Donje postaje Žičare Sljeme.

Ustvrdio je kako njezina gradnja čija se cijena popela s 300 na 750 milijuna kuna više nije samo financijski problematična, već i sigurnosno.

Navodi kako su prošlog tjedna obavljani radovi ugradnje dodatnih čeličnih statičkih elemenata ne bi li se ojačala konstrukcija zgrade Donje postaje Žičare Sljeme. Ti su statički elementi ugrađivani u garaži, kao i na dijelovima zgrade gdje se nalazi specijalizirana oprema žičare, što je statički najzahtjevnija točka objekta.

(Foto: Facebook / Renato Petek)

Poručio je kako je vrijeme da građani saznaju potpunu istinu o ovom projektu te je pozvao obnašateljicu dužnosti Jelenu Pavičić Vukičević i pročelnike nadležne za izgradnju žičare da javnosti podastru sve informacije i dokumente o ovom projektu.

»Od pitanja sigurnosti, izdavanju dozvola, provedbi pa do financiranja projekta. Ako to ne učine, možemo sazvati i izvanrednu sjednicu Gradske skupštine kako bismo bili potpuno transparentni«, istaknuo je Petek.

»Zašto pojedini objekti, od njih ukupno 11, još uvijek nisu prošli tehničke preglede i koje se preinake moraju napraviti da bi objekti dobili uporabne dozvole? Zašto ih još uvijek nemaju? Čiji je to propust i tko plaća dodatne radove?«, pita se Petek koji tvrdi da je ovaj projekt osmišljen kako bi se iz gradske blagajne izvukao novac. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni