Petek:” Zagrepčani u 21. stoljeću prose pitku vodu”

Petek:” Zagrepčani u 21. stoljeću prose pitku vodu”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek u petak je u Čučerju na području Gornje Dubrave ukazao da više tisuća stanovnika ovog i okolnih naselja nema priključak na gradski vodovod. Dijelu njih pitka se voda doprema cisternama.

»Danas 60.000 Zagrepčana nema priključak na gradski vodovod«, kaže Petek te pojašnjava i pokazuje dokument o kakvom se postupku za dobivanje pitke vode cisternom radi.

Petek je rekao kako i obitelj Strančarić, koju je posjetio, plaćaju kao i ostali stanovnici Zagreba najveći prirez u državi, no nemaju iste uvjete života kao ostali jer nemaju priključak na gradski vodovod.

I kada žele dobiti pitku vodu cisternom, nastavlja Petek, pred njima je sljedeći postupak. Potrebno je uputiti zahtjev pa da na teren u izvid izađe Povjerenstvo za obilazak kućanstava, o kojem, kaže Petek, nije uspio pronaći nikakve službene informacije. No u službenim dokumentima Gradske uprave stoji da ono treba dati pozitivno mišljenje, a potom o zahtjevu korisnika odlučuje i Vijeće Gradske četvrti koje svoj zaključak upućuje gradskom Uredu za mjesnu samoupravu na daljnje postupanje.

Tako se donosi odluka da se mjesečno nekoj obitelji dostavlja po 5 m3 pitke vode »neophodne za osnovne životne potrebe«. To se sve događa u Gradu Zagrebu, jednoj od metropola Europske unije, kada smo već duboko zagazili u 21. stoljeće, upozoava kandidat za gradonačelnika Zagreba.

»Moj prioritet kao gradonačelnika bit će rješavati ovakve probleme građana prioritetno, izgraditi svu potrebnu infrastrukturu vodovoda, kanalizacije, prometa te objekata potrebnih za odgoj i obrazovanje, a ne trošiti milijune na spomenike, fontane ili dekorativnu rasvjetu mostova«. poručio je Petek. (ZG-m)

Komentiraj

*