Petek: Zagreb je u vrijeme “bandićevanja” postao grad – slučaj

Petek: Zagreb je u vrijeme “bandićevanja” postao grad – slučaj

“Gradonačelnik Bandić se bavi sporednim stvarima, ponaša se kao upravitelj Zrinjevca i najmanje se bavi onim za što je izabran, a to je kvalitetno upravljanje gradom Zagrebom“, poručio je Petek

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska – Progresivni savez) u utorak je na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici ocijenio kako je 2018. godina završila politički katastrofalno za građane Zagreba i Hrvatske.

 „U 2018. godini dotaknuli smo dno političke kulture zbog suradnje gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a u Zagrebu. Stoga je pred nama neviđena izvanredna situacija što se tiče demokracije u našoj mladoj zemlji“, istaknuo je Petek.

Govoreći o predviđenim projektima rekao je kako prošle godine nisu ostvareni projekti koji se smatraju važnima za Zagrepčane, a i ono što je napravljeno je realizirano uz određene sumnje za pogodovanje, namještanje poslova.

„Posebno važnim smatram pitanje prometnica. Spominju se jedne te iste prometnice koje nikad nisu napravljene, kao što je Baštijanova i nekoliko važnih prometnica, posebno u zapadnom dijelu grada kako bi se ubrzao promet“, rekao je Petek.

Ono što smatra najvećim problemom je da se od ulaska Hrvatske u EU na neki način zapostavila borba protiv korupcije. Petek je spomenuo brojne prelaske zastupnika iz oporbe u vladajuće, čime je napravljen novi presedan u politici. Spomenuo je da se radi o više od 10 posto gradskih zastupnika koji su iz oporbe prešli u vladajuće, a u Hrvatskom saboru je veći postotak zastupnika koji su iznevjerili svoje. “To se naziva nova krnja demokracija u organizaciji HDZ i Milana Bandića”, prokomentirao je Petek.

Naveo je da je samo u godinu u pol u Gradskoj skupštini pet zastupnika prešlo iz oporbe u vladajuće. Naglasio je kako je Zagreb u vrijeme “bandićevanja” postao grad – slučaj, sinonim za sumnjivo naještanje poslova i radova te mogućnost dobivanja poslova jedino ako je osoba član stranke Milana Bandića ili HDZ-a.

„Tkogod da je nezaposlen može se javiti u Prašku ulicu i dobit će posao u ZET-u ili Zagrebačkom holdingu. Više od tisuću novih djelatnika prošle godine je zaposleno u Holdingu, gradskim tvrtkama i upravama. To je bandićevanje Zagreba – namještanje poslova koje dobivaju jedne te iste tvrtke. Ili što se tiče fizičkih osoba: Ukoliko ste član HDZ-a i stranke Milana Bandića sigurno nećete predugo ostati bez posla. To je poremećen sustav vrijednosti“, istaknuo je Petek. Dodao je kako ga sve to inspirira za daljnji rad, te će „bagerima“ iskopavati sumnje i iznositi afere u javnosti.

„Mnogi građani se javljaju i daju mi snagu. Smatraju da se ne smije prestati boriti za transparentni sustav upravljanja gradom, za sustav koji će biti na korist svim građanima Zagreba“, rekao je Petek. Najavio je da će u ovoj godini fokus njegovog rada biti razotkrivanje tko je vladar grada.

„Razotkrit ćemo tko upravlja gradonačelnikom i ovim gradom. Gradonačelnik Bandić se bavi sporednim stvarima, ponaša se kao upravitelj Zrinjevca i najmanje se bavi onim za što je izabran, a to je kvalitetno upravljanje gradom Zagrebom“, poručio je Petek.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni