Petek: Umjesto termi Zagrepčani dobili ilegalna odlagališta otpada

Petek: Umjesto termi Zagrepčani dobili ilegalna odlagališta otpada

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) u utorak je u Staroj gradskoj vijećnici održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na, kako je rekao, »neobične prioritete« gradonačelnika Milana Bandića.

»S obzirom na sve dosadašnje prioritete gradonačelnika: nadstrešnice na tramvajskih i autobusnim postajama, sigurnosnih stupića u prometu, fanatičnu gradnju fontana i instalaciju tisuće zastava i brojnih pripadajućih jarbola, 2018. će godinu, očito je, obilježiti novi gradonačelnikov interes, postavljanje više od stotinu javnih satova, svaki u vrijednosti oko 150.000 kuna. Zašto se tim novcem ne započnu rješavati krucijalni problemi ovoga grada? Primjerice, dio prometnih problema u gradu može se riješiti nastavkom uvođenja i implementacijom sustava pametnog upravljanja semaforima, za što bi bila dovoljna sredstva koja se godišnje troše na spomenute gradonačelnikove hirove«, ustvrdio je Petek.

Dodao je kako se kapitalni se projekti godinama samo recikliraju, ponavljaju od izbora do izbora, iz godinu u godinu, a od realizacije nikad ništa. Jedan od primjera je tvrtka Terme Zagreb d.o.o. koja je trebala upravljati realizacijom i poslovanjem megalomanskog projekta u sklopu kojeg su trebali biti kompleks s bazenima i skijaškim stazama te najvećim grijanim rasadnicima cvijeća i ukrasnog bilja u Hrvatskoj.

»Terme su, prema planu gospodina Bandića, trebale privući barem dio od 17 milijuna eura koliko prema tadašnjim procjenama, Zagrepčani ostavljaju u slovenskim toplicama. Projekt je bio više puta tijekom 10 godina pompozno najavljivan u javnosti, a na tom su području niknula samo nova divlja odlagališta otpada«, rekao je gradski zastupnik i dodao kako ne samo da od svega najavljivanog neće biti ništa, već će se na slijedećoj sjednici Gradske skupštine odlučivati o likvidaciji tvrtke Terme Zagreb d.o.o.

Petek je ukazao i na poništeni natječaj za izgradnju, odnosno rekonstrukciju rotora na Remetincu, za što će se isplatiti 100.000 kuna iz gradskog proračuna te ukazao da će se zbog višegodišnjeg nerješavanja problema odlagališta otpada na Jakuševcu, samo u 2018. godini, iz proračuna za kazne i penale biti isplaćeno 1,5 milijun kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni