Petek: Svaki Zagrepčanin je žičaru platio 1000 kuna

Petek: Svaki Zagrepčanin je žičaru platio 1000 kuna

Pozvao je gradonačelnika Bandića da se »malo odmori«

Nakon što je na sjednici Skupštine jučer odbijen moratorij na prodaju gradskih zemljišta i nekretnina Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini, njegov čelnik je danas sazvao konferenciju za novinare ipred Zagrebačkog velesajma.

Ondje je danas nastavljena sjednica, a Petek je iz svog kombija poručio da za Paromlin, Gredelj i Zagrepčanku, koje sada gradonačelnik Milan Bandić želi prodati, postoji puno mogućnosti.

Osvrnuo se i na komentare glede sifona koji je jučer pokazao novinarima uoči sjednice Gradske skupština za kojeg je ustvrdio da je plaćen 44.000 kuna iako je njegova vrijednost 200 kuna. Petek je kazao da je više takvih sifona ugrađeno na žičari. No, Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za izgradnju Grada mu je odvratio da on (Petek) ne zna razliku između podnog sifona i nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT).

Petak pak kaže da mu je jasno što je nepovratni ventil: »To je kad novac prođe da se ne bi vratio, a ima i još jednu funkciju – da se smrad ne bi širio…«

Dodao je da je svaki građanin Zagreba platio 1000 kuna za žičaru.

Ustvrdio je da je Bandić u 20 godina vladanja Zagrebom napravio i neke dobre stvari, ali kako on više nema volje raditi ono što j potrebno za naš grad postane istinska srednjoeuropska metropola.

»Zato ga pozivam: ‘Milane, odmori se’«, poručio je Petek. Stoga su se u sklopu njegova performansa na znakovitim lokacijama diljem grada nalazile dvije fotelje s prekriženim natpisom »Fendi«. Inače, fotelju ove marke posjeduje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a navodno i više komada namještaja istog proizvođača.

Crvena i žuta fotelja su ovih dana stajale ispred Paromlina, »Jabuke«, na Jakuševcu, kod zagrebačkih fontana… (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni