Petek: S Gradom više neće moći raditi tvrtke koje ne plaćaju račune

Petek: S Gradom više neće moći raditi tvrtke koje ne plaćaju račune

»Od izbora, kada naš tim Klisović-Vasić-Petek krene upravljati Gradom, svi će u Zagrebu imati isti tretman, biti jednaki pred Gradom sukladno zakonu«, poručio je

Nezavisni gradski zastupnik i kandidat za zamjenika gradonačelnika Joška Klisovića (SDP) danas je s Trešnjevke poručio kako je na mjestu gdje se može zorno prikazati kako su u Gradu funkcionirali klijentelizam i pogodovanje privatniku nauštrb javnom interesu i zelenim površinama. Naime, Trešnjevka je četvrt koja ima najmanje zelenih površina u cijelom Zagrebu, samo 3,6 % ukupne površine.

Kazao je kako će uvesti efikasne mjere naplate za sve dužnike za zakupnine i najamnine gradskih stanova i prostora, kao i komunalne naknade, komunalnog doprinosa i spomeničke rente jer je dug po tim davanjima narastao preko 1,2 milijarde kuna. Oni poduzetnici koji imaju neriješena dugovanja za komunalni doprinos neće moći računati na dobivanje dozvole i suglasnosti za nove projekte, kako je to funkcioniralo do sada.

»Od izbora, kada naš tim Klisović-Vasić-Petek krene upravljati Gradom, svi će u Zagrebu imati isti tretman, biti jednaki pred Gradom sukladno zakonu«, poručio je Petek. Dodao je kako su do sada pojedinci i tvrtke koje su bile bliske gradonačelniku i Gradskoj upravi mogli računati da se prema njima neće ići agresivno s naplatom.

“Filipović se probudio kao Trnoružica”

Osvrnuo se i na HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Davora Filipovića za kojeg je kazao da se »probudio nakon cijelog mandat kao Trnoružica i kaže da je sanjao kako je bio najveći Bandićev kritičar«. »Zapravo je pomoćni grobar katastrofalne gradske financijske politike. Ili je imao sinkopu kada je nebrojeno puta u Skupštini podržavao sve Bandićeve marifetluke?«, upitao je Petek.

U Ulici Velimira Kljajića je poručio kako je »ekipa iz Grada u suradnji s interesnim skupinama u željela izgraditi nastavak prometnice do Krapinske«, no u Skupštini su spriječene izmjene GUP-a. »Željeli su graditi peterokatnice uz novu prometnicu. To smo onemogućili uz blisku suradnju s građanima ovog Mjesnog odbora«, dodaje Petek.

Zaključio je da će urediti najveću zelenu površinu na području Gradske četvrti Trešnjevka sjever, prostor koje je omeđen Zagorskom, Selskom i Krapinskom ulicom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni