Petek: Projekt “Jarun Panorama” pokazuje koliko je Tomašević transparentan

Petek: Projekt “Jarun Panorama” pokazuje koliko je Tomašević transparentan

SDP-ovac smatra da je zagrebački gradonačelnik trebao zaustaviti projekt za koji ne postoji dostatna ni adekvatna infrastruktura

Gradski zastupnik Renato Petek (SDP),  danas je otpužio zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića za »sustavno obmanjivanje javnosti« i »fake transparentnost« glede projekta Jarun Panorama na Kajzerici, poznatog i kao »Mini Manhattan«.

Podsjetio je kako je Tomašević prije dolaska na dužnost gradonačelnika obećao da će se izboriti s ostavštinom bivšeg gradonačelnika, a sada je pokleknuo pred zahtjevima investitora i velikih igrača.

Iako je obećao da će biti otvoren i transparentan gradonačelnik, Tomašević na primjeru projekta Jarun Panorama pokazuje da od toga nema ništa, tvrdi Petek, koji dolazi iz stranke koja u Zagrebu koalira sa strankom Možemo iz koje je i aktualni gradonačelnik.

Izostanak političke odluke

Prema njegovim riječima, vezano za projekt Mini Manhattan trebalo je donijeti političke odluke te izvidjeti isplatili li se riskirati mogući sudski postupak zbog odustajanja od projekta i plaćanje naknade štete investitoru.

»Trebalo je pokušati pregovarati s investitorom ili samo, kao što je Tomašević napravio, popustiti pod pritiskom odvjetnice i potpisati sve što oni zatraže«, prokomentirao je.

Gradski zastupnik je upozorio je da projekt Jarun Panorama donosi preagresivnu izgrađenost na prostoru na kojem ne postoji adekvatna prometna i društvena infrastruktura za buduće stanare i korisnike hotela, poslovnih i stambenih objekata.

»Za početak, imamo Jadranski most nedovoljnih kapaciteta i za trenutan promet, a Tomašević odbija prioritetno realizirati Jarunski most. Takav je pristup prometnim rješenjima, saznali smo iz interne edukacije vijećnika Možemo, očito dio plana da se građane koji koriste automobile dovede gužvama u stanja ludila kako bi svi valjda počeli voziti bicikle«, prokomentirao je Petek.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni