Petek otvorio radove na izgradnji zagrebačkog U-Bahna

Petek otvorio radove na izgradnji zagrebačkog U-Bahna

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek u nedjelju je održao je performans »otvaranja radova« na istočnom tunelu »velebne« zagrebačke podzemne željeznice.

Petek je izveo performans na Trgu hrvatskih velikana gdje bi, prema ideji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, trebao biti istočni ulaz u zagrebačku podzemnu željeznicu, koja bi vozila od Draškovićeve do Britanskog trga.

Petek je okupljenim novinarima poručio da svjedoče »povijesnom trenutku« otvaranja radova na najvećem gradskom prioritetu, aludirajući na Bandićevu izjavu da će projekt gradnja U-Bahna u Zagrebu sada gradskim vlastima biti prioritet.

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić je na nedavnoj sjednici Gradske skupštine iznio ideju o izgradnji podzemne željeznice od Iličkog placa do Draškovićeve kao odgovor na prijedloge da se najuže gradsko središte proglasi pješačkom zonom zbog opasnosti od rušenja objekata stradalih u potresu uslijed tramvajskog prometa.

Gradski zastupnik Petek je na otvorenju radova predstavio »izabranog izvođača radova« pod nazivom »BM 365 kumovi j.d.o.o.«, koji će bušiti tunel ispod Zagreba.

Osvrćući se na nezgodu na Bukovačkoj cesti gdje je u subotu propao dio kolnika, ironično dodao kako se i ondje otvorila jedna rupa, i to sama od sebe, kako bi se ispunilo Bandićevo obećanje o gradnji podzemne željeznice.

Petek je zaključio kako je žalosno da Zagrepčani imaju gradonačelnika koji obećava radove koje se nikada neće ostvariti ili mu za njih treba 10 – 20 godina a radovi poskupljuju tri puta u odnosu na prvotno rečene iznose.

https://www.facebook.com/PetekRenato/videos/282106746319016/

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni