Petek o koaliciji SDP-a i Možemo: Zabetonirali su svoje funkcije i visoke plaće

Petek o koaliciji SDP-a i Možemo: Zabetonirali su svoje funkcije i visoke plaće

(Foto: Facebook / Renato Petek)

Gradski zastupnik Renato Petek (SDP) u srijedu je prokomentirao potpisivanje sporazuma o suradnji između SDP-a i Možemo! u Gradu Zagrebu. Ustvrdio je kako je SDP pristupom pregovorima i sadržajem sporazuma odustao baviti se Gradom Zagrebom i svojom gradskom organizacijom.

Petek ističe da sporazum ne zadrži jasne političke stavove niti mehanizme kojima bi se politički partneri mogli služiti kako bi regulirali svoje odnose i kako bi osigurali provedbu toliko potrebnih promjena u Zagrebu.

»I sam v.d. predsjednik gradskog SDP-a kaže kako sadržaj nije bitan, već je sporazum politička poruka. Jedina jasna politička poruka je da su ovim sporazumom članovi SDP-a, Kolarić, g. Klisović, g. Vić, g. Krleža, g. Sesar i ostalih desetak ravnatelja i direktora u gradskim tvrtkama i ustanovama uspješno zabetonirali svoje funkcije i visoke plaće«, kaže Petek.

On je mišljenja da se na sporazumu, osim zaposlenim SDP-ovcima, još može čestitati jedino gradonačelniku Zagreba.

»Tomašević je u maniri bivšeg gradonačelnika Bandića kupio ono što mu je potrebno kako bi osigurao stabilnu većinu u Gradskoj skupštini i nastavio, kako sam kaže, stabilno ‘vladati’ Zagrebom«, zaključuje gradski zastupnik.

Petek navodi kako je zagrebački SDP potpisao sporazum s nekim “Klubom” »koji funkcionira kao Mamićev Dinamo«.

»Članovi Gradskog odbora SDP glasali su za jedan tekst sporazuma, a potpisan je tekst drugačijeg sadržaja, s nekom drugom organizacijom, a ne koalicijom političkih stranaka! Naime, sporazum je koalicija okupljena oko Možemo! potpisala kao “Klub”?! Što je to?«, pita se Petek.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni