Petek na čelu novoosnovanog Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini

Petek na čelu novoosnovanog Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini

„Građani zaslužuju brza, moderna i ekonomski održiva rješenja za probleme koji ih svakodnevno muče, od prometa do gospodarenja otpadom“, poručio je Petek

Novi Klub nezavisnih gradskih zastupnika, u sastavu Marijana Sumpor, Tihomir Milovac, Marko Torjanac i Renato Petek, predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

„Udružili smo snage u Klub nezavisnih zastupnika radi efikasnijeg i snažnijeg djelovanja jer dijelimo iste stavove oko štetnog i neodgovornog načina vladanja Milana Bandića, o čemu svjedočimo svakodnevno“, istaknuo je Renato Petek, predsjednik Kluba tijekom predstavljanja.

Dodao je da je članstvo programski i svjetonazorski blisko, a na političkom spektru pozicionirani su od centra nalijevo.

Zajednička područja interesa članova Kluba su odgovorno i održivo upravljanje gradom, transparentna i ekonomski opravdana financijska politika, iskoristivost EU fondova i sustavno provođenje politika koje osnažuju razvoj demokratske, moderne i urbane sredine s naglaskom na kulturu, socijalne politike i zaštitu ljudskih prava.

Marijana Sumpor je naglasila da je nužno mijenjati način upravljanja Zagrebom te potaknuti veće sudjelovanje građana kroz nove modele njihova organiziranja u gradskim četvrtima. Istaknula je važnost sprječavanja zloupotrebe izvršne vlasti, bolje pozicioniranje Grada Zagreba u europskom okruženju, kao i sustavno praćenje i evaluaciju djelovanja javnih tijela. „Grad treba decentralizirati“, zaključila je Sumpor.

Tihomir Milovac izdvojio je nužnost fokusa u financiranju programa ustanova u kulturi kao i kapitalnih ulaganja u nove te infrastrukturno održavanje postojećih ustanova.

„Zalažem se za poticanje nesmetanog razvoja neovisne kulture i kulturnog poduzetništva kao jedinog segmenta u području kulture koji ima mogućnost rasta te zapošljavanja i samozapošljavanja što poglavito mladim umjetnicima, i svi drugim djelatnicima omogućuju bavljenje svojim poslom“, izjavio je Marko Torjanac.

„Zagreb više nema vremena za čekanje“, naglasio je Petek te dodao: „Građani zaslužuju brza, moderna i ekonomski održiva rješenja za probleme koji ih svakodnevno muče, od prometa do gospodarenja otpadom. Zagreb mora posvetiti posebnu pažnju ugroženim skupinama, ali i pažljivo osmisliti konkretne mjere socijalne politike te one za osobe s invaliditetom, uz odgovorno praćenje istih kroz sustav evaluacije“.

Na suradnju je pozvao sve koji žele Zagrebu ponuditi bolju budućnost – nezavisne zastupnike, vijećnike, stručnjake, inicijative i pojedince.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni