Peta Noć kazališta

Peta Noć kazališta

Kazališta će širom otvoriti svoja vrata i dočekati publiku široke ruke jer te Noći kazališta svoju publiku posebno vole

Ove godine, već petu godinu za redom, u 76 institucija i 36 hrvatskih gradova u subotu, 16. studenoga održat će se Noć kazališta. Kazališta će na taj dan širom otvoriti svoja vrata i dočekati publiku, željnu kazališnih dasaka koje život znače,  i to široke ruke jer te Noći kazališta svoju publiku posebno vole. U mnogim kazalištima ulaz se neće naplaćivati.

Gradovi koji će ove godine biti dio Noći kazališta su: Beli Manastir, Belišće, Bjelovar, Buševec, Dubrovnik, Đakovo, Grubišno Polje, Jastrebarsko, Karlovac, Kaštela, Koprivnica, Križevci, Kutina, Nečujam, otok Šolta,  Opatija, Osijek, Popovača,  Poreč, Požega, Pula, Rijeka, Rovinj, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Stari Grad, otok Hvar, Sveti Ivan Zelina,Šibenik,Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci,Virovitica, Zadar, Zagreb i Županja.

U Europskoj noći kazališta sudjeluje još osam zemalja i to Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Europska noć kazališta je jedinstvena kazališna noć, to je noć u kojoj se smijemo, plačemo, razmišljamo i veselimo se, u njoj gledamo, vičemo, komentiramo, plešemo, plješćemo i učimo, na francuskom, bugarskom i slovenskom, u Pilsenu, Beču, Virovitici, jer slavimo, i ljubimo, i volimo, glumca na pozornici, zvukove orkestra, boje reflektora, koji govore tko smo i što smo…

Detaljan program možete vidjeti na www.noc-kazalista.com, a sve o Eurposkoj noći kazališta na www.europeantheatrenight.com.

http://www.youtube.com/watch?v=pQ9rppApEQw

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni