Pet objekata domova za starije prelaze u vlasništvo Grada Zagreba

Pet objekata domova za starije prelaze u vlasništvo Grada Zagreba

(Foto: zagreb.hr)

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i gradonačelnik Tomislav Tomašević potpisali su danas Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretninama u Zagrebu s HZMO-a na Grad Zagreb, bez naknade.

Spomenutim Ugovorom prenosi se vlasništvo na nekretninama pet domova za starije: Peščenica, Centar, Sveti Josip, Medveščak i Sveta Ana. Stjecanjem uvjeta, prenijet će se prava na nekretninama za još dva doma, Maksimir i Trnje.

„Zadovoljstvo mi je što smo potpisali ovaj Ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade na pet objekata domova za starije. Oni čine 40 % ukupnih smještajnih kapaciteta u Zagrebu. Vrijednost ovih nekretnina je veća od pola milijarde kuna“, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Zahvalio je HZMO-u, Vladi RH, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskoj zajednici županija, Gradskoj skupštini te svima koji su pomogli da se ovaj problem koji traje već 20 godina konačno riješi.

Ravnatelj Ivan Serdar naglasio je kako je cilj potpisivanja Ugovora omogućiti osnivačima, koji su i do sada vodili brigu i održavali predmetne domove, ulaganje vlastitih sredstava i apliciranje na EU fondove, a sve sa svrhom povećanja kapaciteta za korisnike domova. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni