Pet novih sanitetskih vozila za Zagrebačku županiju

Pet novih sanitetskih vozila za Zagrebačku županiju

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je 5 novih vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna.

Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Zaprešiću župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Prema riječima ravnatelja Gajnika po jedno vozilo dobit će ispostave Zavoda u Samoboru, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Velikoj Gorici i Zaprešiću te je najavio da do kraja godine stižu još 2 nova vozila hitne medicinske pomoći u vrijednosti 1,1 milijun kuna.

Vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području. »S obzirom na veliku kilometražu koju rade često ih trebamo mijenjati, a trenutno je u pogonu Zavoda 74 vozila«, istaknuo je Gajnik.

Župan Kožić je istaknuo da je od 2017. godine do danas za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kupljeno 34 vozila u iznosu 10,1 milijuna kuna, od čega 19 vozila za hitnu medicinsku pomoć, a 15 vozila za prijevoz na hemodijalizu.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk izrazio je zadovoljstvo da jedno od danas dodijeljenih sanitetskih vozila ostaje u Zaprešiću jer zaprešićka hitna služba pokriva više od 50 tisuća stanovnika na dosta širokom području. (ZG-m / Foto: Dražen Kopač)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni