Perković završila sezonu bez poraza, pobjedu odnio i naš Ivan Horvat

Perković završila sezonu bez poraza, pobjedu odnio i naš Ivan Horvat

Jedini rekord Hanžeka u utorak je postavila srpska skakačica u dalj Ivana Španović. Osvajačica brončane medalje iz Rija u Zagrebu je bila najbolja sa 7,03, no zbog malo prejakog vjetra (+2.5 m/s) kao rekord mitinga će se pisati njezin drugi najbolji skok, onaj od 6,96

Na stadionu Mladosti u Zagrebu ju na stadionu Mladosti u utorak je održano 66. izdanje popularnog Hanžeka uz nastup brojnih svjetskih zvijezda, ali i naših atletičara i atletičarki. Sandra Perkovć je slavila i ovdje na domaćem terenu, ovaj put s hicem od 67,86 m i tako završila ovu izvanrednu sezonu bez poraza. U skoku s motkom Ivan Horvat je izjednačio svoj i hrvatski rekord preskočivši 5,70 m što mu je donijelo i pobjedu na Hanžeku. Uspješna je bila i Andrea Ivančević osvojivši drugo mjesto sa svojim najboljim rezultatom sezone 12,88, ali je imala prejaki vjetar (+2,3 m/s). Ivana Lončarek bila je 7. u ovoj utrci sa 13,60. Ana Šimić je bila peta s preskočenih 1,85 m, kao i Dino Pervan u skoku u dalj sa 7,75 m.

Sandra Perković je pobijedila ispred Njemice Nadine Müller (62.46) i Francuskinje Melina Roberet-Michon (61.42).

„Izuzetno sam zadovoljna što sam sezonu koja je bila duga završila bez poraza i ispunila svoja velika očekivanja. Bilo je malo hladno za postići bolji rezultat, ali bi sa svakim svojim hicem pobijedila, a vidjela sam da suparnice to nisu mogle pratiti. Sada mi slijede dva tjedna terapije, pa dva tjedna odmora nakon kojih će početi pripreme za novu koje ću, kako sada stvari stoje, u cijelosti obaviti u Hrvatskoj”, rekla je Perković i napomenula da sljedeće godine neće forsirati pobjede na svim natjecanjima.

Iznenađenje je priredio je Ivan Horvat koji je pobijedio u natjecanju skakača s motkom izjednačivši pritom sa 5,70. Nakon toga je Osječanin odlučio podići letvicu 5,80, no to se u ovom trenutku pokazalo nedostižnim. Drugo je mjesto s 5,50 zauzeo Latvijac Mareks Arents, a treće Francuz Valentin Lavillenie sa 5,30.

Pobjednik Memorijalne utrke “Boris Hanžeković” na 110 metara s preponama je Francuz Pascal Martinot-Lagarde. On je po vrlo hladnom vremenu slavio s 13,35 sekundi, dvije stotinke sporiji bio je njegov sunarodnjak Wilhelm Belocian, dok je treće mjesto zauzeo Mađar Balasz Baji sa 13,49.

„Izuzetno sam sretan što sam pobijedio na jednom od najboljih mitinga. To uistinu mislim jer je tijekom mitinga bilo puno glazbe koja nas je opustila. Hladnoća me nije smetala jer se na utrci ide čovjek protiv čovjeka. Najvažnije je pobijediti, a kada pobijediš zaboraviš hladnoću“, kazao je Martinot-Lagarde.

hanzek-110-p-m-2016-martinot-lagarde

U utrci atletičarki na 100 metara s preponama najbrža je bila olimpijska pobjdnica iz Pekinga Dawn Harper-Nelson s 12,71 ispred hrvatske rekorderke Andree Ivančević koja je trčala 12,88, što je za samo stotinku sporije od njezina hrvatskog rekorda, ali je i njen najbolji rezultat sezone.

„Kada sam prošla ciljem mislila sam da sam srušila rekord, tome sam se i nadala. Ali, za bolje rezultate nedostaje mi utrka. One mi fale zbog brojnih ozljeda koje me ometaju. No, imat ću još jednu šansu za rekord u petak u Bruxellesu na posljednjem mitingu Dijamantne lige“, izjavila je Ivančević.

Jedini rekord mitinga u utorak je postavila srpska skakačica u dalj Ivana Španović. Osvajačica brončane medalje iz Rija u Zagrebu je bila najbolja sa 7,03, no zbog malo prejakog vjetra (+2.5 m/s) kao rekord mitinga će se pisati njezin drugi najbolji skok, onaj od 6,96.

„Da, bilo je hladno, pa nisam uopće razmišljala o skokovima blizu 7 metara tako da je ovo…. super“, rekla je brončana olimpijka iz Rija.

Odličan rezultat s obzirom na hladnoću ostvario je 33-godišnji Jamajčanin Asafa Powell na 100 metara. On je slavio s vremenom 10,01 sekundi ispred tri Britanca, Joela Fearona sa 10,06, Jamesa Dasaloua (10,10) i Adama Gemilija (10,11).

U natjecanju skakačica u vis hrvatska predstavnica Ana Šimić bila peta s preskočenih 1,85. Pobijedila je Uzbekistanka Svetlana Radživil s 1,89 ispred Ukrajinki Julije Levčenko i Irine Gerašničenko koje su preskočile istu visinu.

Rezultata mitinga možete pogledati ovdje.

(Fotografije: www.zagreb-meeting.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni