Perković postavila novi rekord zagrebačkog mitinga – 70,83 metara

Perković postavila novi rekord zagrebačkog mitinga – 70,83 metara

(Foto: www.zagreb-meeting.com)

»Ovo je bilo najljepše izdanje ženskog diska na Hanžeku. Publika me nosila iz serije u seriju i mislim da sam ga dostojno obilježila«, prokomentirala je Perković svoj nastup

Fantastični rekord mitinga u bacanju diska – 70.83 metara koji je u utorak postavila Sandra Perković je ono po čemu ćemo definitivno pamtii obilježila je 67. izdanje Hanžekovićevog memorijala, Međunarodnog atletskog mitinga održanog na atletskom stadionu Mladost.

Naša najbolja sportašica taj je rezultat bacila u petoj seriji, a i u šestoj je njezin disk letio preko 70 metara – 70.44.

»Ovo je bilo najljepše izdanje ženskog diska na Hanžeku. Publika me nosila iz serije u seriju i mislim da sam ga dostojno obilježila. Krug za bacanje je novi trebalo mi je vremena da se priviknem. Nakon što sam u prvoj seriji pogodila mrežu, u drugoj i trećoj sam išla na sigurno, a od četvrte sam počela bacati«, prokomentirala je Perković svoj nastup.

Do kraja sezone Perković još očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu u petak gdje će pokušati šestu godinu zaredom osvojiti pobjednički dijamant.

»Menadžer mi je rekao kako su na miting bile pozvane i obje Kubanke Perez i Caballero i srebrna iz Londona Australka Stevens i Francuskinja Robert-Michon, ali su se sve odlučile odmarati i pripremati se za Bruxelles. Ali, ovo im je poruka da znaju kako Sandra ne spava i da spremna dolazi u Bruxelles«, zaključila je Perković.

Osim Sandre, nove rekorde mitinga postavili su Kenijka Norah Jeruto na 3000 metara zapreke sa sjajnih 9:04.56 i Amerikanac Gil Roberts na 400 metara (44.94).

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak je prvi put u karijeri nastupila na Hanžekovićevom memorijalu. Mučila se dosta s putanjom koplja i tek je u posljednjoj seriji pogodila hitac od 61,86 koji joj je donio drugo mjesto iza Elisabeth Gleadle (63,40).

»Zadovoljna sam s obzirom na to da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata«, komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak i dodala: »Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja”, dodala je Kolak koja je dodala kako sada slijedi aktivni odmor«.

Sergej Šubenkov došao je do treće pobjede u Zagrebu, pobijedivši u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone s 13.12 sekundi, drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Devon Allen sa 13.19, a treće brončani sa SP u Londonu Mađar Balasz Baji sa 13.46.

»Ovo je moja prva pobjeda ove godine. Napokon sam nešto osvojio! Kod kuće imam posebnu policu na kojoj čuvam ova licitarska srca koja dobivam za pobjedu. Nadam se da ću sljedeće godine imati priliku i četvrti puta pobijediti u ovoj utrci što, kažu mi, još nikome nije uspjelo«, kroz smijeh je izjavio Šubenkov koji je priznao kako uživa trčati u Zagrebu.

»Uživam u Zagrebu, atmosfera na stadionu je odlična. Publika nas uvijek glasno podržava, a mogu i osjetiti valove koje izazivaju hici Sandre Perković«, dodao je Šubenkov.

Ukupni rezultati dostupni su na: http://www.has.hr/images/stories/HAS/hanzek/index.htm

Tom Walsh briljirao treći put zaredom

Dan ranije, u ponedjeljak je kod zagrebačkih fontana održano natjecanje u bacanju kugle – Memorijal Ivana Ivančića, koji je već treći put osvojio Novozelanđanin Tom Walsh bacivši u trećoj seriji kuglu 21.50 metar.

Drugo mjesto je s osobnim rekordom (21.35) zauzeo Australac Damien Birkinhead, dok je sa svega centimetar kraćim hicem treći bio Poljak Michal Haratyk. Stipe Žunić je bio šesti s 20.66.

»Nažalost, u prvoj seriji sam ozlijedio šaku, kugla mi je prošla kroz srednji prst. Uspio sam se do kraja malo stabilizirati, ali nije to ono što sam želio. A želio sam ovdje pobijediti. Na zagrijavanju sam lakoćom bacio 21.30, prije dva dana na treningu sam bacio 21.60 i pobijedio i Walsha i Kovacsa. Zato mi je žao zbog današnjeg rezultata. Inače, bila je ovo sezona iz snova, idemo dalje«, rekao je Žunić nakon natjecanja.

Tom Walsh je dobrih pola sata nakon natjecanja dijelio autograme i fotografirao se s najmlađim gledateljima. Očito je i u Zagrebu nakon treće pobjede stekao status zvijezde.

»Da, ovako mi je stalno na Novom Zelandu, no ovdje to još nisam doživio. Još jedan razlog više da volim ovaj sjajan miting i ovo bacalište pokraj fontana«, rekao je i prokomentirao svoj nastup.

»Ne mogu reći da nisam zadovoljan kad sam pobijedio. No očekivao sam malo bolji rezultat od ovih 21.50. Istina, za tri dana me očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu i prigoda da osvojim to natjecanje. A teško je biti na najvišoj razini dva puta u tri dana«, pojasnio je svjetski prvak koji je upravo u Zagrebu prošle godine s 22.21 postavio osobni rekord.

!Vaš Stipe je sjajan dečko i vjerojatno mu se ovo dogodilo zbog prevelike želje da bude dobar ili čak pobijedi. Budući da smo zajedno trenirali, znam koliko daleko može bacati«, zaključio je Walsh.

Rezultati bacanja kugle dostupni su na: http://www.zagreb-meeting.com/wp-content/uploads/2017/08/msp.pdf

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni