Peripetije oko “Diskontnog trga”

Peripetije oko “Diskontnog trga”

Iako je komunalni redar još  24. siječnja 2018. naredio vlasniku da u roku šest mjeseci po primitku rješenja ukloni sklop ruševnih zgrada, prizemnica na »Diskontnom trgu« u MIramarskoj 11 te zemljište dovede u uredno stanje, PAN papirna industrija – Tvornica pelena d.o.o. sa Žitnjaka pravovremeno je uložila žalbu pa je sudbina derutnih objekata ostala neizvjesna. Naime, rješenjem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja poništeno je rješenje komunalnog redara jer je navedena nekretnina pod ovrhom i ne može se uklanjati dok se ovršni postupak ne okonča, a zabilježba ne briše u zemljišnim knjigama.

Riječ je o ruševnim prizemnicama ukupne površine 1341 m2, koje nekima, kao što smo već pisali služe i kao prenoćište: https://zg-magazin.com.hr/sto-skrivaju-rusevine-diskontnog-trga/.

Podsjetimo, na stanje je javno ukazala Gordana Pasanec, vijećnica u Mjesnom odboru Siget ispred Nove ljevice i potpredsjednica Udruge građana Siget, koja je nedavno fotografirala unutrašnjost objekata.

Ona je zatražila i očitovanje od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo komunalne poslove i promet. Njegov pročelnik, Dinko Bilić odgovorio joj je da će komunalni redar, kada se za to ispune uvjeti, pokrenuti ponovni postupak kojim će se narediti uklanjanje ruševne zgrade, a time i zatečenog otpada.

Pasanec smatra kako je sramotno da takvo »ruglo« postoji nedaleko od sjedišta Gradske uprave na Trgu S. Radića 1, s desne strane autobusnog terminala kod Pothodnika Glavnog kolodvora.

Iako je, kao smatra, riječ »Diskontni trg« bio izvorno dobro osmišljena ideja, a bilo je i drugih interesantnih planova, sve je ostalo samo na papiru pa je lokacija već godinama zapuštena i propada. No ako je za suditi po aktualnom razvoju situacije, to će još jedno vrijeme potrajati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni