Pelene za odrasle – sve traženiji proizvod u azijsko-pacifičkoj regiji

Pelene predstavljaju sve veći ekološki problem s obzirom da imaju sve veći udio u komunalnom otpadu, a o tome je prvi na ovim prostorima izvijestio upravo portal ZG-magazin

Istraživanje koje je provela tvrtka Research and Markets pokazuje da će tržište pelene za odrasle u azijsko-pacifičkoj regiji (APAC) rasti po godišnjoj stopi od 14,3 % do 2019. godine. Razlog tome je porast broja starijeg stanovništva, a prema izvješću, starije osobe su više osjetljiv na bolesti koje mogu izazvati inkontinenciju. Izvješće je pripremio na temelju dubinske analize tržišta uz naputke stručnjaka.

Navodi se kako zemlje kao što su Kina, Indija, Tajland, Vijetnam i Indonezija i imaju »ogroman tržišni potencijal« za rast tržišta u toj regiji.

Pelene za odrasle, međutim, predstavljaju sve veći ekološki problem s obzirom da imaju sve veći udio u komunalnom otpadu, a o tome je prvi na ovim prostorima izvijestio upravo naš portal u članku prof. dr. Igora Čatića – Pelene – vrlo zastupljeni proizvod u mješovitom otpadu. No zanimljivo je da se niti noviji projekti gospodarenja otpadom sustavno ne bave ovom problematikom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni