Pedeseta Zlatna pirueta okupila 160 klizača

Pedeseta Zlatna pirueta okupila 160 klizača

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u srijedu je navečer u Ledenoj dvorani Doma sportova otvorila jubilarnu 50. zlatnu piruetu Zagreba, koja se održava do 9. prosinca u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza. Time je i službeno započela proslava 50. rođendana najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju.

Ovogodišnja Pirueta okupila je oko 160 klizačica i klizača iz tridesetak zemalja svijeta koji će se natjecati u četiri discipline: klizači, klizačice, sportski parovi i plesni parovi.

U jednosatnom programu u režiji koreografkinje Gorane Škalec Petrović i uz live koncert Zdenke Kovačiček na ledu Doma sportova rasplesali su se gotovo svi hrvatski klizači koji su do sada nastupali na Zlatnoj pirueti. Od Sande Dubravčić Šimunjak, Idore Hegel, Ivane Jakupčević, Melite Juratek Cipek, Josipa Cerovca, Borisa Martineca, Josipa Gluhaka, deseci i deseci klizača, prošlost, sadašnjost i budućnost našeg umjetničkog klizanja, ali i ekipe sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, hrvatski reprezentativci u brzom klizanju…

Ledenu dvoranu je posebno oduševila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden koja se na ledu pojavila u klizaljkama starijima od Piruete.

»Ovo su klizaljke stare čak 55 godina! Stvarno sam uzbuđena i zadovoljna i drago mi je da to svoje oduševljenje prenosim na sve ljude koji su vezani za hrvatsko klizanje«, kazala je.

»Uvijek se rado sjetim ljudi koji su prije 50 godina pokrenuli ovu priču koja i danas traje, a u ono vrijeme bilo je skoro nemoguće realizirati tako veliko natjecanje. No, očito su imali veliki entuzijazam i mi danas uživamo u njegovim plodovima«, rekla je nakon otvaranja Paliković Gruden.

Današnji program u Ledenoj započinje u 12 sati. Dnevna ulaznica stoji košta 20 kuna, blagajna Doma sportova otvara se sat vremena prije natjecanja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni