Pebble Steel: Najljepši i najbolji pametni sat?

Pebble Steel: Najljepši i najbolji pametni sat?

Zanimljivo je i da korisnik može birati izgled sata, točnije na stotine vrsti prikaza na njegovom zaslonu – između analognih kazaljki, digitalnog prikaza vremena, a može čak postaviti i vlastiti dizajn zaslona ili fotografiju

S vremenom postajemo sve ovisniji o raznoraznim novim napravama. Nakon „pametnih“ telefona, koji s vremenom postaju standard, u posljednje vrijeme bilježi se porast interesa i za „pametnim“ satovima. Što će njihova popularizacija značiti za klasične satove kakvi „samo“ mjere vrijeme i uz vrijeme pokazuju još eventualno i datum, možemo samo naslutiti.

peeble_steel_navigator

Foto:yahoo.com

Naravno, pametni sat je nadopuna pametnome telefonu te u kombinaciji s njim na svom zaslonu prikazuje tekstualne poruke,  vibracijom dojavljuje kad vas netko poziva, upozorava na nove elektroničke poruke, poruke na društvenim mrežama, burzovna kretanja itd. – i sve to na korisnikovu zapešću.  Uz to, može poslužiti i kao mali navigacijski uređaj, ukaže li se za tim potreba.

Mnogim se korisnicima ovakve mogućnosti čine korisnima, ali ih je dosad odbijala što cijena, što uglavnom poprilično neugledan dizajn ovakvih satova. Ali i tome je došao kraj. Nakon svojih plastičnih izvedbi,   Pebble watch je postao dostupan i u elegantnoj metalnoj izvedbi s metalnom narukvicom. Za razliku od usporedivog Samsungova proizvoda (Samsung Gear), koji izgleda kao umanjeni LED televizor na zapešću, Peeble pored svojim mogućnostima, plijeni poglede i izgledom.

Pebble nema ekran u boji, već samo crno-bijeli prikaz, ali je uistinu skromnih dimenzija za ono što može pružiti, a njegova baterija traje puno duže od Samsungove (oko tjedan dana, u usporedbi s dva dana u Samsungu). Također, nema ni zaslon osjetljiv na dodir, što bi netko mogao očekivati, već samo četiri tipke, koje čuda čine. I k tome je još i vodootporan!

Glazboljupce će razveseliti činjenica da Pebble bežično reproducira glazbu s telefona; prikazuje naziv pjesme, a satom se može i upravljati glazbenim zapisima (preskakati pjesme).  Ovaj sat koristi i vlastite aplikacije, zasad ih ima oko 1000 i sve su besplatne.

Zanimljivo je i da korisnik može birati izgled sata, točnije na stotine vrsti prikaza na njegovom zaslonu – između analognih kazaljki, digitalnog prikaza vremena, a može čak postaviti i vlastiti dizajn zaslona ili fotografiju. No sat ima memoriju za osam predložaka zaslona, pa ne treba pretjerivati.

Sat se može naručiti i putem interneta po cijeni od 249 dolara.

(zg-m)