PBZ Zagreb Indoors: Poraz Ćorića, Karlović izjednačio rekord

PBZ Zagreb Indoors: Poraz Ćorića, Karlović izjednačio rekord

 

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio proći u osminu finala PBZ Zagreb Indoorsa. Bolji od njega sa 6:4, 3:6, 6:4 bio je Nijemac Michael Berrer. Ćorić se dobro držao u prvom setu, no kod 4:5 je izgubio gem u kojem je vodio 40-0, potom je osvojio drugi set, a u trećem setu je odmah u prvom gemu Berrer napravio „break“. Nijemac je prednost zadržao do kraja. „Bilo je puno trenutaka za kojima mogu žaliti. Igrao sam stvarno dobro. Mislim da je presudilo njegovo iskustvo. Dao sam sve od sebe. Nadam se da sam nešto naučio iz ovog dvoboja i da ću drugi put u ovakvoj situaciji biti pametniji“, izjavio je Ćorić.

Nažalost na početku turnira ispao je još jedan hrvatski tenisač. Riječ je o Anti Paviću kojeg je porazio njemački tenisač Bjorn Phau sa 6:3, 6:4.  „Nisam pokazao ni pedeset posto svojih mogućnosti. Pobijedio sam ga prije dva mjeseca na ‘challengeru’, a danas sam bio u grču iz kojeg se nisam uspio izvući”, zaključio je razočarani Pavić.

Kako jučerašnji dan ne bi završio s potpunom dominacijom njemačkih tenisača nad hrvatskim, pobrinuo se Ivo Karlović koji je sa 6:7 (4), 7:5, 7:6 (3) pobjedio Daniela Brandsa. U tom je muču Karlović izjednačio i rekord po broju asova u meču koji se igra na dva osvojena seta. Sve do jučer, rekord je držao Australac Mark Philippoussis koji je 1995. godine u Kuala Lumpuru zabio 44 asa u susretu protiv Byrona Blacka.

Sljedeći protivnik Karlovića biti će Ivan Dodig, dok će Marin Čilić igrati protiv Dušana Lajovića, koji je bio bolji od Peđe Krstina.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni