PBZ Grupa donirala 250 tisuća kuna Hrvatskom Caritasu

PBZ Grupa donirala 250 tisuća kuna Hrvatskom Caritasu

(Foto: IKA)

U sklopu humanitarnog projekta PBZ Grupe “Čini dobro svaki dan” u srijedu je u Kongresnom centru Forum Zagreb Hrvatskom Caritasu uručena donacija u iznosu od 250 tisuća kuna za program pod nazivom Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu.

Vrijednu donaciju su uručili predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Dinko Lucić i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

„Privredna banka Zagreb od početka je uključena u akciju Za 1000 radosti i to financijskom potporom, ali i prodajom božićnih drvaca. To nas čini ponosnim više od bilo kakvih nagrada za naše poslovanje te bi voljeli da se i druge banke s nama natječu u segmentu društveno odgovornog poslovanja”, rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa monsinjor Fabijan Svalina zahvalio je PBZ-u na partnerstvu u pomaganju drugima tijekom 18 godina te je pozvao i medije da budu pokretač dobra prema drugima.

„Često je uz radosne trenutke u obiteljima tjeskoba, žalost i bolest. U ovom trenutku mislim na sve potrebite obitelji, pojedince koji su usmjereni na nas i očekuju ne samo materijalnu pomoć, nego ponajviše našu blizinu, susretljivost“, istaknuo je monsinjor Svalina.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa monsinjor Josip Mrzljak rekao da je akcija Za 1000 radosti samo jedna od mnogih akcija Hrvatskog Caritasa tijekom godine.

„Želimo upozoriti da je Bog dar čovjeku i čovjek mora biti dar drugima. Moramo vidjeti one koji su najpotrebitiji, a to su djeca, obitelji, ali i svaki pojedinac“ istaknuo je.

Izbornik “Vatrenih” Zlatko Dalić je izrazio zadovoljstvo što svojim prisustvom može podržati hvalevrijednu akciju koja traje gotovo 20 godina.

„Privredna banka Zagreb nesebično pomaže od početka, ali svi zajedno moramo biti bolji, pokazati dobru volju i veliko srce. Pogotovo u blagdanskim danima i pomoći onima kojima je potrebno. To je naša obveza, naš zadatak.“, izjavio je Dalić. Dodao je da u ovakvim akcijama i sam pomaže koliko može. Svim je građanima čestitao Božić i zaželio zdravlje i veselje u nadolazećoj godini.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni