Pazi, snima se!

Pazi, snima se!

Danas je u rad pušteno novih 60 videonadzornih kamera, na 20 lokacija, u sklopu nadogradnje videonazdora na parkiralištima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je na konferenciji za novinare održanoj na Zrinjevcu kako će danas u rad biti pušteno novih 60 kamera, na 20 lokacija, u sklopu nadogradnje videonazdora na parkiralištima. „Do danas smo imali na 75 lokacija 222 kamere, a danas ćemo pustiti u rad novih 60 kamera“, najavio je gradonačelnik.

On je istaknuo da se projekt Parking video nadzor pokazao u posljednje tri, četiri godine od iznimne važnosti u preveniranju bilo kojeg oblika nepodopština u gradu Zagrebu, ne samo prometa u mirovanju nego i u broju kaznenih djela na lokacijama gdje su kamere postavljene. Dodao je kako je siguran da građani imaju razumijevanja za njih, budući da su postavljene upravo zbog njihove sigurnosti i uvođenje reda u gradu, a ne kako bi se narušila njihova privatnost.

„Nismo postavili ove kamere da bi napisali što više kazni za parkiranje, te na taj način napunili gradsku blagajnu, nego nam je glavni cilj sigurnost“, istaknuo je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i bivši direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević. „Smatram da je potrebno naglasiti da je mnogo prekršaja poput razbojstava i krađa Policija otkrila upravo pomoću naših kamera“, dodao je.

Popis lokacija video nadzora može se pogledati ovdje. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni