Pavičić Vukičević sa Skupštine povukla 10 točaka

Pavičić Vukičević sa Skupštine povukla 10 točaka

(Foto: zagreb.hr)

Najavila je da će ih vratiti kad ponovno pobijede na izborima, a na čelu Zagreba bude njihov gradonačelnik

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma danas započinje 40. sjednica Gradske skupštine, vjerojatno i posljednja u aktualnom sazivu prije lokalnih izbora u svibnju.

Iako je prvotno bilo planirano da se na dnevnom redu sjednice nađe 74 točaka, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević odlučila je povući deset točaka pa ih je sada 64.

Pavičić Vukičević je poručila da je povukla točke koje su programskog karaktera i obvezuju novi saziv Skupštine i novog gradonačelnika i njegovu upravu. Riječ je o točkama koje se odnose na upravljanje gradskom imovinom, izmjene pojedinih urbanističkih planova i strategija koje sežu daleko u budućnost.

»Smatram da bi takve točke trebale doći pred zastupnike u Gradskoj skupštini poslije izbora, a ne prije izbore«, pojasnila je.

Najavila je da će povučene točke biti ponovno predložene u novom sazivu Skupštine, jer će »novi gradonačelnik biti iz njihove stranke«.

Ostaju samo točke tehničke prirode, primjerice one koje se odnose na europsko financiranje, pomoć građanima i poduzetnicima, usklađivanje sa zakonima i redovno funkcioniranje Grada.

Na sjednici se nalazi i prijedlog o podizanju imovinskog cenzusa s 1500 na 1700 kuna za socijalno ugrožene građane, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu Romana Galić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni