Pavičić-Vukičević: “Ova jelka simbolizira prijateljske odnose Zagreba i Sofije”

Pavičić-Vukičević: “Ova jelka simbolizira prijateljske odnose Zagreba i Sofije”

Grad Zagreb već tradicionalno, od 2010. godine, poklanja božićno drvce gradovima prijateljima kao odraz dobrih odnosa i suradnje. Ove godine božićno drvce, okićeno tradicionalnim hrvatskih ukrasima, krasit će prijateljski Grad Sofiju, ispred Nacionalnog arheološkog muzeja na Boulevardu Knyaz Aleksandar Dondukov.

 Prigodnoj svečanosti i paljenju lampica na boru u Sofiji, prisustvovala je u petak, 1. prosinca, kao izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, zamjenik gradonačelnice Grada Sofije Todor Chobanov i državna tajica Loreta Bertoša Kušen.

»Ova jelka ne samo da simbolizira kršćanski blagdan Božić već predstavlja dugogodišnje, iznimno plodne i prijateljske odnose naših dvaju gradova. Tradicionalno okićene božićne jelke simboliziraju zajedništvo i suradnju, stoga vjerujem kako će se narednih blagdana u Sofiji osjetiti duh zagrebačkog Božića i načina na koji se on slav«i, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević pozvavši građane Sofije da posjete Zagreb u vrijeme Adventa čiji je program prepun iznimnih kulturno-umjetničkih i gastronomskih sadržaja za sve posjetitelje.

Grad Zagreb je do sada poklonio božićno drvce gradovima Sarajevu, Ljubljani, Budimpešti, Berlinu, Rimu i Beču. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni