Pavičić Vukičević obećala besplatno dopunsko zdravstveno za starije osobe

Pavičić Vukičević obećala besplatno dopunsko zdravstveno za starije osobe

Plaćanje dopunskog zdravstvenog osiguranja za sve s mirovinama ispod 3200 kuna i starije od 65 godina, dio je socijalnog programa za Zagreb koji je danas predstavila kandidatkinja za gradonačelnicu Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević.

Rekla je da je riječ o novim mjerama te je poručila da će se povećati ulaganja u gradnju novih domova za umirovljenike i hospicije dok će se privatni domovi dobivati subvencije.

Najavila je gradnju doma za starije na Markuševcu, a u domovima za starije bit će posebni odjeli, poput odjela za oboljele od Alzheimerove bolesti.

Istaknula je posebnu mjeru za jednoroditeljske obitelji, kojih je u Zagrebu čak 20 posto, jer smatra da su one u posebnom riziku od siromaštva. Što se pak tiče mjere roditelj odgojitelj, za koju kaže da je mnogi njeni protukandidati žele ukinuti, ona tvrdi da će ta mjera biti unaprijeđena.

Osvrnula se i na rezultate anketa: »Po nekima bih mogla zaključiti da se nisam niti kandidirala«. Zaključila je kako međutim još ništa nije gotovo te pozvala građane da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za najbolje kandidate i izbornu listu.(ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni