Pavičić Vukičević o prioritetima

Pavičić Vukičević o prioritetima

Odgovorila je i na upit o navodnom uništavanju dokumenata u Gradskoj upravi i Holdingu

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević se danas u zgradi Gradske uprave obratila javnosti nakon iznenadnih događaja proteklog tjedna. Poručila je je da će prioritet biti obnova objekata nakon potresa.

Najavila je da ćekolegica Olivera Majić i ona održati sastanke s pročelnicima gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, a zatim i s predstavnicima Zagrebačkog holdinga i povezanim društvima.

»Naš zadatak do izbora koji se nemilosrdno približavaju je da utvrdimo naše prioritete, ali i uputimo jedinstvenu poruku svim našim sugrađanima: da ćemo i dalje raditi na kvalitetnoj usluzi i u području odgoja obrazovanja, socijalne zaštite, prometa, komunalne čistoće grada i svih drugih djelatnosti«, tvrdi v. d. gradonačelnice.

»Iza nas je doista jedan neočekivani tjedan, ali nakon posljednjeg ispraćaja gradonačelnika Bandića u srijedu, jučer je zapravo bio naš prvi uobičajen radni dan«, rekla je.

»Milan Bandić bio je frontmen. Bio je dirigent našeg orkestra. Njega više nema, ali vjerujte da svi mi znamo svoju partituru. I ništa nas neće spriječiti u predanom izvršavanju svih naših dužnosti«, poručila je.

»Nakon interventnih radova, na više od 100 objekata u sustavu odgoja i obrazovanja, u proteklim smo mjesecima zagrebačkoj javnosti podastrijeli podatak o 11 odgojno-obrazovnih objekata na kojima je potrebno napraviti veće zahvate«, kazala je Pavičić Vukičević.

Najavila je kako već u ponedjeljak, 8. ožujka, počinje II. faza radova na gimnaziji Tituša Brezovačkog na Gornjem gradu, a u srijedu, 10. ožujka, počinju radovi na područnom objektu Osnovne škole Savski Gaj – Blato. Također, za sljedeći tjedan najavila je i otvorenje Dječjeg vrtića Središće.

“Zlonamjerna podmetanja”

Na novinarsko pitanje je li istina da se masovno uništavaju dokumenti u Holdingu i Gradskoj upravi, kazala je da je krenula kampanja i da će biti raznih podmetanja.

»Pa čuli smo da imaju svoje ljude koji im kao dojavljuju stvari. Svaki dokument koji uđe u Gradsku upravu ima svoj urudžbeni broj. Ja ne znam kako bi neki mogao nestati. A najviše dokumenata dolazi elektroničkom poštom. Ne znam je li ih uopće moguće uništiti«, odgovorila je i dodala: »Tu objedu, takve ružne riječi i to samo jedan dan nakon posljednjeg ispraćaja smatram zlonamjernim i nadam se da će naši sugrađani shvatiti. Mi se trebamo nadmetati programima. Bojim se da to nismo vidjeli«, kazala je.

Odgovarajući na pitanje hoće li se ipak kandidirati na lokalnim izborima rekla je: »Imam odgovornost prema stranci, kolegama, mojim sugrađanima. Dopustite da mi kao Gradska uprava prvo odradimo posao za kojeg smo izabrani. Ovo o čemu pričamo su neka buduća vremena. Cilj je prvo odraditi ovaj ciklus«.

(ZG-m / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni