“Pauci” kruže oko bolnica, dok neke lokacije zaobilaze

“Pauci” kruže oko bolnica, dok neke lokacije zaobilaze

(20. ožujka 2018. – “Pauk” odvozi “plijen” u Ulici Dunjevac nad Kliničkom bolnicom “Sveti Duh”)

Zbog kroničnog nedostatka parkirališnih mjesta oko zagrebačkih bolnica ponekad je teško pronaći mjesto na kojem ćete ostaviti automobil, a da niste u nekakvom prekršaju. A to je onda lak lijen za »pauk« vozila Zagrebparkinga koji redovito (gle čuda) kruže upravo oko bolnica.

“Pauk” kod KBC “Sestre milosrdnice”

S druge strane, zamijetili smo da se njihova vozila kod nekih institucija ne pojavljuju. Samo kao jedan primjer navodimo Veleposlanstvo Ruske Federacije smješteno u Bosanskoj 44 gdje su iza znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja redovito stoje automobili i – nikome ništa. Uz to, pored Veleposlanstva je i kućica s policajcem koji bi onda po zakonu trebao ukazati na kršenje propisa.

Jedna od lokacija na kojoj “pauka” nećete vidjeti, osim ako se sami ovdje ne parkirate, a nemate diplomatske tablice…

Doduše, dužnosnici i osoblje Veleposlanstva nisu krivi što i tamo nedostaje parkirališta, čiji je broj dodatno smanjen nedavnim postavljanjem prometnih stupića (po najnovijoj zagrebačkoj modi) na istočnoj strani prometnice. No pokušajte se vi s obični zagrebačkim »regama« sparkirati iza tog znaka. Odmah će vam doći policajac. Ispada da i za parkiranje vrijedi ona stara latinska – quod licet Iovi, non licet bovi – što je dopušteno Jupiteru nije dopušteno volu. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni